Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

0 Διαμαρτυρία έξω από τη μπουτίκ των Dolce & Gabbana στο Λονδίνο


Εξαιτίας των πρόσφατων σχολίων περί «συνθετικών παιδιών» των ομόφυλων οικογενειών


Οργισμένη ήταν η αντίδραση της LGTB κοινότητας προς τους διάσημους σχεδιαστές Dolce & Cabbana, μετά τους χαρακτηρισμούς του διδύμου περί «συνθετικών παιδιών» των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Χθες το απόγευμα, μέλη της LGBT κοινότητας υπό την καθοδήγηση του ακτιβιστή, Πίτερ Τάτσελ, συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μπροστά στην μπουτίκ του Λονδίνου. 

«Ελπίζουμε ότι θα ενθαρρύνουμε τους Dolce & Cabbana να προβούν σε απολογία και να αντιληφθούν ότι τα παιδιά που γεννιούνται σε ομόφυλες οικογένειες είναι εξίσου χαρούμενα και ευπροσάρμοστα με εκείνα που αναθρέφονται στις παραδοσιακές ετερόφυλες οικογένειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινότητας. 



Εμπνευσμένα από το κάλεσμα του Έλτον Τζον για μποϊκοτάζ των προϊόντων του ιταλικού οίκου, που είχε πραγματοποιηθεί μόνο λίγες ημέρες πριν, ήταν και τα συνθήματα και τα πανό που ακούστηκαν και παρουσιάστηκαν στην διαδήλωση. Με βουβουζέλες και σφυρίχτρες οι διαδηλωτές φώναζαν «Ντροπή» και έγραφαν πως «Η οικογένεια δεν είναι έγκλημα». 

Αίτημα πολλών ήταν η δημόσια συγγνώμη των δύο σχεδιαστών για τον ατυχή χαρακτηρισμό. Ένα από τα άτομα που παρεβρέθησαν ανάμεσα στους διαδηλωτές, η 30χρονη Ροσέν Νακίντου από την Ουγκάντα, δήλωσε: «Είμαι λεσβία και κάποια μέρα θέλω να κάνω παιδιά. Πρέπει να πολεμήσουμε γι' αυτό. Μπορεί να διαθέτεις την ελευθερία του λόγου, αλλά πρέπει να σκέφτεσαι τους άλλους και το πώς αυτό που λες επηρεάζει την πλειοψηφία. Δεν αφορά μόνο τους γκέι και τις λεσβίες. Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη».



Σε συνέντευξη του στο CNN, ο Στέφανο Γκαμπάνα  πάντως προσπάθησε να υπερασπιστεί τις απόψεις του δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως:«Αγαπάμε τα γκέι ζευγάρια. Είμαστε γκέι. Αγαπάμε την γκέι υιοθεσία. Αγαπάμε τα πάντα. Είναι απλώς μια έκφραση της προσωπικής μου άποψης». Σε απάντηση αυτού ο Τάτσελ τόνισε πως «Έχουν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, όμως κι εμείς έχουμε το δικαίωμα της διαμαρτυρίας Θέλουμε να τους στείλουμε το μήνυμα ότι όταν ενθαρρύνεις τις προκαταλήψεις, δεν μπορείς να γλυτώσεις στη συνέχεια, χωρίς τίμημα».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates