Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

0 Παγωμένο γιαούρτι: Η διατροφική του αξία!



Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί τη νέα μόδα όχι μόνο του φετινού καλοκαιριού, αλλά και του χειμώνα που μας πέρασε! Οι αλυσίδες που το προμηθεύουν εξαπλώνονται σε πολλές γωνιές της Αθήνας και της επαρχίας, ενώ σχηματίζονται ουρές όλων των ηλικιών, προκειμένου να γευτούν! Είναι όμως μία καλή επιλογή και ποια η διατροφική του αξία?

Το παγωμένο γιαούρτι εμφανίστηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970 στην Αγγλία και τη Βορειοδυτικές Η.Π.Α. Στη χώρα μας, έχει αποκτήσει έντονη φήμη τον τελευταίο περίπου χρόνο. Τα συστατικά του είναι κατά βάση το άπαχο γάλα, το άπαχο γιαούρτι, σκόνη γιαουρτιού και απλά σάκχαρα, όπως φρουκτόζη και γλυκόζη. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και η θερμιδική του αξία ανέρχεται στις 100-120 θερμίδες/ 100 g.

Παρόλα αυτά, σίγουρα αποτελεί επιδόρπιο γιαουρτιού και δεν θα πρέπει να παρουσιάζεται σαν ένα άπαχο παγωμένο γιαούρτι, σαν κι αυτό που υπάρχει στα ψυγεία μας. Είναι πλουσιότερο σε απλά σάκχαρα σε σχέση με το απλό γιαούρτι και σίγουρα πρέπει να περιέχει πρόσθετα, ζελατίνη και πυκνωτικά μέσα, με σκοπό να αποκτήσει τη συγκεκριμένη υφή. Επιπλέον, παύει να θεωρείται ένα προϊόν χαμηλό σε θερμίδες, όταν δεν είναι λίγοι εκείνοι που το προτιμούν με 4-5 συνοδευτικά toppings, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι για παράδειγμα σιρόπι, μπισκότα, τριμμένη σοκολάτα, που αυξάνουν τόσο το θερμιδικό του περιεχόμενο, όσο και την περιεκτικότητά του σε σάκχαρα. Τέλος, όσον αφορά στην περιεκτικότητά του σε προβιοτικά στελέχη, σίγουρα περιέχει λιγότερους μικροοργανισμούς σε σχέση με το γιαούρτι που αποτελεί πρώτη ύλη, καθώς χάνονται κατά την επεξεργασία.




Ποιο είναι, λοιπόν, το συμπέρασμα; Το παγωμένο γιαούρτι αποτελεί μία καλή επιλογή επιδορπίου, σε σχέση με τα υπόλοιπα που διατίθενται εκτός σπιτιού. Παρόλα αυτά η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο και να προτιμάται το μικρό μέγεθος, με δύο φρούτα της αρεσκείας σας ή με ένα φρούτο και με μία μερίδα ξηρών καρπών σαν topping!Παραμένει απολαυστικό! Δοκιμάστε το!
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates