Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

0 Προσοχή στα συμπληρώματα ασβεστίου

 Προσοχή στα συμπληρώματα ασβεστίου

Συνδέονται με διπλάσιο κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων
«Γκρίζες» ζώνες στα συμπληρώματα ασβεστίου εντόπισε νέα μελέτη
Λονδίνο 
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου τα οποία λαμβάνονται από πολλά άτομα ενάντια στην οστεοπόρωση διπλασιάσουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων.
Η μελέτη
Επιστήμονες του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών Καρκίνου στη Χαϊδελβέργη κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από παρακολούθηση της πορείας της υγείας 23.980 ανδρών και γυναικών για διάστημα 11 ετών.
Τα συμπληρώματα ασβεστίου χορηγούνται κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα για την ενίσχυση των οστών τους και την αποφυγή καταγμάτων.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι γερμανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που λάμβαναν συμπληρώματα ασβεστίου είχαν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν καρδιακό επεισόδιο σε σχέση με όσα δεν έπαιρναν τέτοια συμπληρώματα.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η χορήγηση των συμπληρωμάτων ασβεστίου πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και μόνο αν απαιτείται ιατρικά. Αναφέρουν ότι είναι καλύτερη στρατηγική αντί να λαμβάνει κάποιος συμπληρώματα ασβεστίου να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή που θα περιέχει ασβέστιο.
Αντιδράσεις
Η επιστημονική κοινότητα υποδέχτηκε με ανάμεικτα συναισθήματα τη νέα μελέτη. Το Βρετανικό Ιδρυμα Καρδιάς (BHF) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη θεραπεία τους και αν έχουν κάποια ανησυχία να τη συζητήσουν με τον γιατρό τους.
«Η μελέτη υποδεικνύει ότι είναι πιθανό να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών επεισοδίων στα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπεύθυνα για τα καρδιακά επεισόδια είναι τα συμπληρώματα ασβεστίου» τονίζει η Νατάσα Στιούαρτ, στέλεχος του BHF
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates