ΥΛΙΚΑ - μείγμα 1
400 γρ. χυμό πορτοκάλι
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 - 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/4 μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΥΛΙΚΑ - μείγμα 2
1000 γρ. αλεύρι
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:
500 γρ. νέρο
800 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μέλι
1 πορτοκάλι
3 στικ κανέλλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει, μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό. Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν. Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε καρύδια.
Πηγή: Mega, Άκης Πετρετζίκης
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου