Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

0 Τα καλύτερα και ευκολότερα μελομακάρονα

Μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων

ΥΛΙΚΑ - μείγμα 1


400 γρ. χυμό πορτοκάλι

400 γρ. σπορέλαιο

180 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. άχνη ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

2 - 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

1/4 μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

ξύσμα από 2 πορτοκάλια





ΥΛΙΚΑ - μείγμα 2


1000 γρ. αλεύρι

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό


ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:


500 γρ. νέρο

800 γρ. ζάχαρη

150 γρ. μέλι

1 πορτοκάλι

3 στικ κανέλλας

3 ολόκληρα γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει, μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.


Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό. Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα.


Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι που να τραγανήσουν. Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε καρύδια.





Πηγή: Mega, Άκης Πετρετζίκης



Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates