Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

0 ΠΡΩΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ''ΣΦΑΓΗ'' ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Μετά τους δικηγόρους...

αλλά και τους δικαστικούς  επιμελητές που αποφάσισαν αποχή από τα καθηκοντά τους μέχρι και την Πέμπτη με προοπτική συνέχισης τις επόμενες ημέρες, νέο συλλαλητήριο προγραμματίστηκε για το ερχόμενο Σάββατο.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνταξιούχοι δημοσιογράφοι, επιστημονικοί φορείς και άλλοι κλάδοι αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους κατά του σχεδίου νόμου και να συγκεντρωθούν στις 16 Ιανουαρίου  στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Εντωμεταξύ τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό ενώ με δίωρες στάσεις εργασίας μέχρι την Παρασκευή ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι. Την ίδια ώρα οι αγρότες που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στις εισφορές σχεδιάζουν τις κινητοποιήσεις τους αρχής γενομένης από αύριο με καταλήψεις των κατά τόπους υποκαταστημάτων του ΟΓΑ.

Αιχμή της διαμαρτυρίας των επιστημονικών κλάδων είναι η εξοντωτική αύξηση των εισφορών που προβλέπει το νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος σημειώνει ότι με τις αυξημένες εισφορές επί των δηλωθέντων εισοδημάτων να φτάνουν στο 35%, και την αυξημένη φορολόγηση στα ίδια περίπου επίπεδα, για δηλωθέντα εισοδήματα 10.000 ευρώ, οι 7.000 είναι ασφαλιστικές εισφορές και φορολογική επιβάρυνση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής τονίζει πως δικηγόρος με εισόδημα 20.000 ευρώ οφείλει με το νέο σύστημα να καταβάλει για εισφορές και φορολογία 14.000 ευρώ.

Πάντως η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας προανάγγειλε θέσπιση πλαφόν στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ (γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων) καθώς και άλλες βελτιώσεις του σχετικού άρθρου, προκειμένου να ελαφρυνθούν οι εξοντωτικές αυξήσεις έως 223% στις εισφορές που προκαλούν έντονες αντιδράσεις. Ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση, ανακοίνωσε ότι συστήνεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να μελετήσει το σύστημα των εισφορών και να προτείνει μέτρα που θα αμβλύνουν τις στρεβλώσεις και τις τυχόν αδικίες. Τόνισε επίσης ότι στο διάστημα του ενός έτους που μεσολαβεί έως την εφαρμογή του νέου συστήματος καταβολής εισφορών βάσει του πραγματικού εισοδήματος ( /1/2017) το υπουργείο θα αναζητήσει μηχανισμούς που θα διασταυρώνουν αν το δηλωθέν εισόδημα ανταποκρίνεται στην αλήθεια. «Σήμερα η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα κάτω από 3.500 ευρώ ετησίως, κάτι που θεωρείται αδιανόητο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates