Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

0 «Μαϊμού» γιατροί και δικηγόροι ξάφριζαν ηλικιωμένους Κομπίνα με παράνομο όφελος ύψους 28.000 ευρώ



Υποθέσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων πολιτών από σπείρα, τα μέλη της οποίας κατάφεραν να προσποριστούν, παράνομα, διάφορα χρηματικά ποσά, προσποιούμενα, κατά περίπτωση, τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δικηγόρους, αιφνιδιάζοντας με επείγουσες τηλεφωνικές κλήσεις τα θύματά τους, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο ημεδαποί ηλικίας 47 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και των υπολοίπων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας άλλοτε προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, οι δράστες, προσπορίζονταν παράνομο περιουσιακό όφελος από χρηματικά ποσά, που τους παρέδιδαν τα θύματά τους και τα οποία προορίζονταν δήθεν για αγορά των απαιτούμενων υλικών για την αποκατάσταση της σωματικής βλάβης των προσφιλών τους προσώπων ή την άμεση παροχή νομικής υποστήριξης λόγω της εμπλοκής τους σε τροχαία ατυχήματα.

Πρωινές ώρες χθες, αστυνομικοί που έφτασαν στα ίχνη και ερευνούσαν τη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, εντόπισαν τον 47χρονο συλληφθέντα έξω από οικία 80χρονης, στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου ανέμενε την παθούσα, προκειμένου να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, που ανέλαβε νωρίτερα από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, έπειτα από μεταξύ τους συνεννόηση.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη 33χρονος συνεργός του, ο οποίος επρόκειτο να παραδώσει τα χρήματα σε έτερο μέλος της σπείρας, που εντοπίζεται στη Βουλγαρία.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία , προκύπτει ότι τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία, αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, σε δύο περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη, 28.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον 8.000 ευρώ, από συνταξιούχο ημεδαπό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates