Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

0 Ο Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα


Χαμήλωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας από «B» σε «CCC»

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από «B» σε «CCC», προχώρησε ο οίκος Fitch.

Πρόκειται για μία αιφνιδιαστική κίνηση από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, που ανακοινώθηκε λίγο μετά το κλείσιμο της Γουολ Στριτ, καθώς η προγραμματισμένη αξιολόγηση της Ελλάδας ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.

«Η επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία επανεξέτασης της αξιολόγησης της Ελλάδας είναι η 15η Μαΐου 2015, αλλά η Fitch πιστεύει ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα δικαιολογούν μία τέτοια παρέκκλιση από το πρόγραμμα», αναφέρεται στην ανάλυση του οίκου Fitch.

«Η έλλειψη πρόσβασης στις αγορές, οι αβέβαιες προοπτικές για έγκαιρες εκταμιεύσεις από επίσημους θεσμούς και οι συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας στον εγχώριο τραπεζικό τομέα έχουν θέσει υπό ακραία πίεση τη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης. Περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει από την τρέχουσα έλλειψη ρευστότητας χωρίς να παραβιάσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, όμως οι αυξημένοι κίνδυνοι μας οδήγησαν στο να μειώσουμε την αξιολόγηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.

Στην ανακοίνωση του οίκου Fitch γίνεται αναφορά και σε «μεγάλης κλίμακας εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες», οι οποίες εντείνουν τις πιέσεις στην ελληνική οικονομία, ενώ για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, τονίζεται: «Αν και δεν το αναμένουμε, υπάρχει κίνδυνος για εισαγωγή κεφαλαιακών περιορισμών για να μειωθούν οι εκροές καταθέσεων από τις εγχώριες τράπεζες».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates