Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

0 Μέριμνα του Facebook για τις αυτοκτονίες




facebook-suicide-prevention-tools
Το Facebook αποφάσισε να προσφέρει στους χρήστες του έναν μηχανισμό πρόληψης αυτοκτονιών σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και εξειδικευμένες ομάδες.

Αναλυτικότερα, όταν ένας χρήστης του Facebook εκφράζει αυτοκτονικές τάσεις μέσα από το προφίλ του, οι επαφές του μπορούν να αναφέρουν τις ενδείξεις αυτές σε ειδικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες είναι διαθέσιμες 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να τρέξουν σε βοήθεια των όσων το έχουν ανάγκη.
Σε συνδυασμό με τις ομάδες αυτές, το Facebook ενισχύει τον δίαυλο της επικοινωνίας με το άτομο που έχει κάποιο πρόβλημα, με τους φίλους του, αλλά και κάποια γραμμή ειδικού εάν το επιθυμεί εκείνος ή κάποια από τις επαφές του.
Αρχικά οι υπηρεσίες αυτές θα είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ και στους Αμερικανούς χρήστες του Facebook, αλλά αργότερα θα γίνουν διαθέσιμες και στον υπόλοιπο πλανήτη. Σε κάθε περίπτωση το Facebook τονίζει ότι για τον σχεδιασμό, αλλά και την λειτουργία της υπηρεσίας αυτής έχει έρθει σε συνεργασία με κοινωνικούς επιστήμονες και εξειδικευμένους ψυχολόγους και ερευνητές.
Στο πλαίσιο των αλλαγών που προοωθεί το Facebook εντάσσεται και ο νέος τρόπος δήλωσης του φύλου στο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη. Πλέον, δεν υπάρχουν δεδομένες επιλογές, αλλά ένα κενό πεδίο στο οποίο ο χρήστης μπορεί να πλήκτρολογήσει ό,τι επιθυμεί.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates