Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

0 CNBC: Μήπως η Ελλάδα επιδιώκει να την διώξουν από το ευρώ;


Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ελλάδας- εταίρων


«Με τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο και τους πολιτικούς της χώρας να εμφανίζονται όλο και πιο επιθετικοί στην κριτική που επιδέχονται, αναλυτές αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα στην πραγματικότητα επιθυμεί να εκδιωχθεί από το ενιαίο νόμισμα» αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

Όπως υποστηρίζεται, «οι συναντήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη έχουν γίνει όλο και πιο τεταμένες κατά τη διάρκεια των τελευταίων βδομάδων, καθώς αμφισβητείται η δέσμευση της Ελλάδας στο πρόγραμμα διάσωσης και στις μεταρρυθμίσεις».

Ο Ρίτσαρντ Λιούις της Fidelity Worldwide Investment, μιλώντας στο CNBC, υποστήριξε, ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ότι «θα ήταν απολύτως λογικό για την Ελλάδα να επιθυμεί το αποκαλούμενο Grexit, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης. Ωστόσο», όπως είπε, «ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Εάν επιθυμούν να εγκαταλείψουν το ευρώ, που είναι λογικό, θα πρέπει να εκδιωχθούν.

Θα προκαλούσε αναταραχή, αλλά η εναλλακτική (επιλογή) είναι: θάνατος».

Στο δημοσίευμα διατυπώνεται επίσης η άποψη, ότι «η ένταση που έχει δημιουργηθεί προκάλεσε εντεινόμενες εικασίες πως η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να επιστρέψει στο προηγούμενο νόμισμά της, στη δραχμή. Εάν ωστόσο συμβεί το Grexit, υπάρχουν ανησυχίες, ότι θα ενθαρρύνει παρόμοιες κινήσεις από άλλες χώρες, θέτοντας σε απειλή το μέλλον της ευρωζώνης συνολικά».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates