Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

0 «Ο χρόνος και η υπομονή μας εξαντλούνται»


Προειδοποίηση θα στείλουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με το Ρόιτερς


Αυστηρή προειδοποίηση πως ο χρόνος όπως και η… υπομονή τους εξαντλούνται αναμένεται, σύμφωνα με το Ρόιτερς, να απευθύνουν προς την Ελλάδα οι ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης ενώ παράλληλα θα αξιώσουν από την Αθήνα να προωθήσει μεταρρυθμίσεις. 

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι «θα του επαναλάβω αυτό που ήδη του έχω πει δύο φορές: η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι δεσμεύσεις που έκανε (η τότε κυβέρνηση) στο Eurogroup το 2012 και πιο πρόσφατα πρέπει να εκπληρωθούν».

Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έστειλε ένα ταυτόσημο μήνυμα μιλώντας στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, ως είθισται πριν από τις συνόδους κορυφής, πριν από την πολυμερή συνάντηση με τον κ. Τσίπρα που αναμένεται να γίνει αργά απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες και την χαρακτηριζόμενη ως κρίσιμη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα. Η κρίση θα ξεπεραστεί μόνον εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της, επέμεινε η καγκελάριος.

Ουδείς ασφαλώς αναμένει να δοθεί λύση κατά τη σημερινή συνάντηση ή κατά τη συνάντηση την οποία θα έχει η Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, οι οποίες θα προσφέρουν πάντως μια ευκαιρία και «τον χρόνο να μιλήσουμε ο ένας στον άλλο λεπτομερώς και ίσως επίσης να διαφωνήσουμε» πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος. 

«Απομένει να διανυθεί ακόμη πολύ δύσκολος δρόμος» είπε η Μέρκελ, η οποία ουσιαστικά επανέλαβε την ίδια θέση προσερχόμενη πριν από λίγο στον χώρο όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος προεδρεύει στη σύνοδο, εξήγησε ότι η συνάντηση με τον Τσίπρα ορίστηκε προκειμένου να μειωθεί η ένταση στην σύνοδο κορυφής καθεαυτή. 

Πάντως, ο Τουσκ πρόσθεσε ότι δεν αναμένει η συνάντηση αυτή να είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς θα συνεχιστεί η προσπάθεια αποφυγής της κλιμάκωσης της κρίσης και ενός «ατυχήματος» που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, του λεγόμενου «Grexident», όπως επισήμανε.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates