Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

0 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...


Λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων ελληνογερμανικών σχέσεων έρχονται να ρίξουν οι χθεσινές δηλώσεις Τσίπρα ...
και Παρασκευόπουλου στη Βουλή εγείροντας εκ νέου το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος.  


Βild 

Για την γερμανική εφημερίδα: «O Τσίπρας λέει ότι η Γερμανία πρέπει να πληρώσει...». Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλή σχολιάζονται σε άρθρο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας με την «Bild» να υπογραμμίζει τη δήλωση Τσίπρα ότι η Γερμανία «πρέπει να πληρώσει για ηθικούς λόγους». Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει επίσης ότι η διαμάχη για το ελληνικό χρέος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας κλιμακώνεται με την Αθήνα να οδηγείται σε χρεοκοπία. Η «Βild» αναφέρεται επίσης και στον λογαριασμό που καλείται να πληρώσει το Βερολίνο. «Η Γερμανία, με βάση τα σημερινά δεδομένα», γράφει η εφημερίδα, «οφείλει στην κυβέρνηση των Αθηνών 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ».



Spiegel 

Yπό τον τίτλο: «Αποζημιώσεις για τα εγκλήματα πολέμου: η Ελλάδα θέλει να δημεύσει γερμανικές περιουσίες», το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει τη χθεσινή ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργό στη Βουλή. «Η Αθήνα ανεβάζει τους τόνους», γράφει το περιοδικό «Der Spiegel» κάνοντας ειδική αναφορά στις δηλώσεις Παρασκευόπουλου από το βήμα της Βουλής. Μετά και τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος δήλωσε πως είναι είναι πανέτοιμος να υπογράψει την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου το 2000 για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, στο Δίστομο. Για νέα αναζωπύρωση της έντασης στις ήδη τεταμένες ελληνογερμανικές σχέσεις κάνει λόγο το περιοδικό μετά και τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου, με την οποία αναφέρει πως είναι έτοιμος να υπογράψει την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου του 2000 για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο. Τέλος, το «Spiegel» αναφέρει ότι, οι επόμενες κινήσεις, όπως αφήνει να εννοηθεί η Αθήνα, θα εξαρτηθούν από την συμφωνία για το χρέος.

Die Zeit

«O Tσίπρας μιλά για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ», γράφει η γερμανική εφημερίδα αναπαράγοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλή.

Die Welt 

«Ο Τσίπρας μιλά για νομικά τρικ...», γράφει η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση των Αθηνών ψάχνει για λεφτά.

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates