Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

0 ''TO GREXIT KΑΙ ΤΟ ΤΡΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ''...

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη εκλογική μάχη της ερχόμενης Κυριακής...
έχει ήδη ξεκινήσει, τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ είναι στραμμένα στην Ελλάδα και κυρίως στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τις δεσμεύσεις του για την επομένη των εκλογών.
Σύμφωνα με τους Financial Times που δημοσιεύει έκθεση της Morgan Stanley όσα επικαλείται ο επικεφαλής του κόμματος, δηλαδή η παραμονή στο ευρώ, η άνοδος στην εξουσία και το τέλος του μνημονίου αποτελούν ένα αδύνατο τρίλημμα.


Στο δημοσίευμα με τίτλο «Το Grexit και το τρίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνεται πως παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται περισσότερο μετριοπαθής, η πολιτική του κόμματος για τον τερματισμό της λιτότητας και την αποπληρωμή του χρέους, αναμένεται να προκαλέσει σύγκρουση με τους δανειστές της χώρας.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley, λοιπόν, εξηγούν πως όσα επιθυμεί να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν μία «αδύνατη τριάδα» και τονίζουν ότι από την παραμονή στο ευρώ, την εξουσία και το τέλος του μνημονίου κάποιο από τα τρία πρέπει να εκλείψει.



Και αυτό διότι «η Ελλάδα χρειάζεται μία προληπτική πιστωτική γραμμή ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή της στις αγορές, δεδομένου του κενού χρηματοδότησης. Επομένως, ένας συμβιβασμός μεταξύ της Τρόικας και της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης είναι πιθανός - ειδικά αν συνοδεύεται από ένα ήπιο κούρεμα του επίσημου τομέα. Ωστόσο, σε ένα περιθώριο 3-6 μηνών, η διαδικασία μόνο ήπια δεν φαντάζει».

Οι Financial Times επισημαίνουν πως οι αγορές ανησυχούν, καθώς «η καμπύλη απόδοσης των ελληνικών ομολόγων παραμένει σε ανεστραμμένη πορεία, δηλαδή οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων είναι σε υψηλότερα επίπεδα από εκείνες των μακροπρόθεσμων».
Την ίδια στιγμή, όπως τονίζει το δημοσίευμα, υπάρχουν πολλές παγίδες ωστόσο, αυτό που επισημαίνει η έκθεση η πιθανότητα Grexit θα μπορούσε να οφείλεται σε πολιτικά στραβοπατήματα.

«Δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα θέλει να βγει από την ευρωζώνη. Αν αυτό συμβεί, είναι πιο πιθανό να συμβεί εξαιτίας της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, που μπορεί να προκαλέσουν την έξοδο. Η απόφαση-κλειδί ενδέχεται να βασιστεί στη συνέχεια της διαγραφής των ασφαλισμένων χαμηλότοκων δανείων που οι ελληνικές τράπεζες εκδίδουν προς την ΕΚΤ, που λήγουν το Μάρτιο», αναφέρει η Morgan Stanley.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι για να συμβεί αυτό, απαιτείται η επέκταση του προγράμματος του EFSF μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου και η ύπαρξη ενός προγράμματος του ΔΝΤ, το επιτυχές συμπέρασμα της έκθεσης της Τρόικα και η συμφωνία ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους δανειστές. 

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates