Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

0 Εκρήξεις και αφθονία χρωμάτων στη γκαλερί Breeder


Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση της Mindy Shapero στην Αθήνα, με έργα που συνδέονται από μία πολύπλοκη προσωπική μυθολογία που εξελίσσει η Shapero την τελευταία δεκαετία.

H βάση της λογικής της Shapero είναι ένα φανταστικό αντικείμενο-φυλακτό, το «Blinded by Light», το οποίο αν το κοιτάξει κανείς με τα δυο του μάτια τυφλώνεται αλλά αν έχει καλυμμένο το ένα του μάτι τότε είναι προστατευμένος. Με την τύφλωση έρχονται παραισθήσεις και οράματα με εκρήξεις χρωμάτων, ενώ ο χρόνος χάνει την γραμμικότητα του και γίνεται αποσπασματικός.
Τα έργα της Shapero αποτελούν την οπτική περιγραφή αυτής της αλλοπρόσαλλης ιστορίας και αναπτύσσονται αλληλένδετα με αυτή. Η αφθονία χρώματος ταυτίζεται με την απουσία του κι έτσι τα έργα της είναι είτε αυστηρώς πολύχρωμα ή ασπρόμαυρα ώστε να μην υπάρχει καμία ιεραρχία μεταξύ συγκεκριμένων χρωμάτων.
Τα έργα που παρουσιάζονται στο υπόγειο της γκαλερί αναφέρονται στην απώλεια της όρασης και είναι ως επί το πλείστον μαύρα, σε αντίθεση με τα έργα του ισογείου που αντιστοιχούν σε μία έξαρση χρωμάτων. Η χειροτεχνία, η εμμονή στην λεπτομέρεια και η υπομονή χαρακτηρίζουν όλο το έργο της Shapero που προκύπτει από τον συνδυασμό αποσπασματικών αφηγήσεων και φορμαλιστικών παρορμήσεων.
Η Mindy Shapero ζει και εργάζεται στο Los Angeles. Η δουλειά της έχει συμπεριληφθεί στις εκθέσεις «Like Color in Pictures» στο Aspen Art Museum (2007), «Diptych: Jockum Nordstrom and Mindy Shapero» στο Wexner Center for the Arts, Columbus (2006), «The Uncertainty of Objects and Ideas» στο Hishhorn Museum & Sculpture Garden, Ουάσινγκτον (2006), «Thing, New Sculpture from», Hammer Museum, Los Angeles (2005).
Πληροφορίες: Breeder, Ιάσονος 45, Αθήνα, 210 3317527, διάρκεια μέχρι τις 26 Μαΐου, ώρες λειτουργίας Τρίτη-Σάββατο 12–6 μ.μ.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates