Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

0 Με το λύχνο του...Οδυσσέα Ελύτη


Ο λόγος του Οδυσσέα Ελύτη συναντά τη μουσική τριών συνθετών, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Κουρουπού και του Μάνου Χατζιδάκι σε ένα βιβλίο γεμάτο μελωδίες.

Με οδηγό το… «λύχνο του άστρου», όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου-δίσκου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ύψιλον, ο ποιητικός λόγος του Οδυσσέα Ελύτη και η μελοποίησή του από τρεις Έλληνες συνθέτες- ορόσημο, ορίζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, μέσα από λέξεις, σκέψεις και μελωδίες.
Πρόκειται για μία διπλή μικρή ανθολογία ποιημάτων του σπουδαίου Οδυσσέα Ελύτη, που περιλαμβάνει έργα του από τους «Προσανατολισμούς», το «Άξιον Εστί», το «Μονόγραμμα», τη «Μαρία Νεφέλη» και συνάμα μία ανθολογία μελοποιήσεων των έργων του.
Ο λόγος του Οδυσσέα Ελύτη συναντά τη μουσική τριών συνθετών, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Κουρουπού και του Μάνου Χατζιδάκι καθώς και την ευαισθησία τριών ερμηνευτών, του Σπύρου Σακκά στο τραγούδι, του Γιώργου Κουρουπού στο πιάνο και της Ιουλίτας Ηλιοπούλου στην απαγγελία.
Τραγούδια, ποιήματα αλλά και φωτογραφικό υλικό, σχέδια, εικαστικά, χειρόγραφα και μινιατούρες απαρτίζουν ένα ιδιαίτερο βιβλίο-δίσκο ποίησης και μουσικής.
Πληροφορίες: «Με το Λύχνο του άστρου» του Οδυσσέα Ελύτη, εκδόσεις Ύψιλον.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates