Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

0 Ετοιμάζονται για την ώρα του... ένοπλου αγώνα

 Ετοιμάζονται για την ώρα του... ένοπλου αγώνα

Την ίδια ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει Κατεπείγουσα Προκαταρκτική Ερευνα, μετά το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», οι παραστρατιωτικές ομάδες εκπαιδεύουν «πολιτοφύλα-κες» για να αναλάβουν δράση

«>
Οι ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς την εκπαίδευσή τους και όπως λένε στόχος τους είναι σύντομα να φτάσουν τα 100.000 μέλη!

Να κατέβουν στις διαδηλώσεις ένστολοι με φαιοπράσινες στολές, απειλούν ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες, καθώς όπως υποστηρίζουν είναι πλέον έτοιμες -μετά τις «ορεινές εκπαιδεύσεις»- να βρεθούν δίπλα στον? λαό.Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής» για τη δράση των παραστρατιωτικών οργανώσεων, μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί τουλάχιστον 23 «ορεινές εκπαιδεύσεις» με στόχο να είναι έτοιμοι την ώρα του? ένοπλου αγώνα.

Την ίδια χρονική στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει Κατεπείγουσα Προκαταρκτική Ερευνα, μετά το δημοσίευμα του «Εθνους» της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το επονομαζόμενο «Γεράκι του Αιγαίου» ή Γιώργος Ανεστόπουλος – διοικητής της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», με σημειώματά του στα «φιλικά» social media απαντά και σχολιάζει μηνύματα «πατριωτών» που έλαβε με τον εμπρηστικό τίτλο «ώστε θέλετε ένοπλο αγώνα…».

Στο ερώτημα «πώς αντιδρούμε», το «Γεράκι του Αιγαίου» απαντά με τον δικό τους «κωδικό» επικοινωνίας, καθώς υποστηρίζει ότι στην παρούσα συγκυρία έχει επιλεγεί η «συντεταγμένη, πειθαρχημένη πορεία» και γιατί ο αντικειμενικός στόχος «είναι απείρως μεγαλύτερος από μια «δυναμική φράση» που θα στοιχίσει το «κατέβασμα» της σελίδας». Ωστόσο, σημειώνει πως δεν διαγράφει τα «αδέλφια του» που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «γιατί μέσα μου νιώθω παρομοίως». Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι εκπαιδεύονται μερικές χιλιάδες «πολιτοφύλακες», αλλά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, επιδίωξή τους είναι να φτάσουν στις 100.000 (!).

assets LARGE t 420 54042642 type12128 Ετοιμάζονται για την ώρα του... ένοπλου αγώνα

Ενδεικτικό της δράσης της συγκεκριμένης Ομάδας είναι ότι επαίρονται πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαν πολλές «εθνικές δράσεις», όπως τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο στις δίκες επίλεκτων των ΟΥΚ, σε εκδήλωση καταδρομέων για τα Ιμια, αλλά και στην πρώτη μαζική, όπως λένε, συμμετοχή στη «λαϊκή πολιτική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο, την ιστορική πια 12η Φεβρουαρίου 2012».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των συγκεκριμένων ακροδεξιών ομάδων, πολύ σύντομα ο λαός «θα έχει τις Δυνάμεις δίπλα του συντεταγμένες, ένστολες και με την παρουσία που αρμόζει σε ένα Αψογο Στρατιωτικό Σώμα Πολιτοφυλακής. Με ό,τι αυτό κι αν σημαίνει στην Πράξη?».

assets LARGE t 420 54042641 type12128 Ετοιμάζονται για την ώρα του... ένοπλου αγώνα

Ο Γ. Ανεστόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε μετά το δημοσίευμα του «Εθνους», είπε ότι η εκπαίδευση «δεν γίνεται ούτε με πραγματικά όπλα ούτε με σφενδόνες» και ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι «παράπλευρη των σωμάτων ασφαλείας».

Σημειώνεται ότι δεκάδες φιλικά blogs και site επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ μέλη της «πατριωτικής πολιτοφυλακής» δεν κρύβουν ότι «πολλοί από τον χώρο των εφέδρων διατηρούν σχέσεις και με το εξωτερικό».

Κάλεσμα και στην… Αριστερά
assets LARGE t 420 54042643 type12128 Ετοιμάζονται για την ώρα του... ένοπλου αγώνα

Την περασμένη εβδομάδα, η «ελληνική πολιτοφυλακή» κάλεσε τις αριστερές οργανώσεις σε? συνεργασία, λέγοντας ότι δεν είναι ακροδεξιά οργάνωση. «Οσοι προσπαθούν να μας δυσφημήσουν, ας μάθουν ότι η ελληνική πολιτοφυλακή θεωρεί ότι οι αριστεροί όπως και οι δεξιοί έχουν καλές πολιτικές απόψεις σε αρκετά θέματα και ότι οι κομμουνιστές είναι παλικάρια που αν ενταχθούν στην κοινωφελή οργάνωση θα βοηθήσουν στην αποτροπή των επιθέσεων κατά των μεταναστών», σημειώνεται σε ανάρτηση, καλώντας αριστερές οργανώσεις να τους υποδείξουν Ομαδάρχες της περιοχής τους.

Σχετικό ερώτημα προς τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Αμυνας κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης με θέμα: «Παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων ''Αθηνά'', το οποίο καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις».

Αντίδραση Χρυσοχοΐδη
«Υπεύθυνη για τους πολίτες είναι μόνο η ΕΛ.ΑΣ.»

Η δράση των οργανώσεων αυτών που επιδιώκουν να συστήσουν «ομάδες πολιτοφυλάκων» προκάλεσε την αντίδραση του υπ. Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη -από το βήμα της Βουλής- καθώς επεσήμανε ότι «υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών, υπεύθυνη για την ασφάλεια του κράτους και της χώρας είναι μόνο η ΕΛ.ΑΣ. Είναι οι υπηρεσίες της χώρας που είναι εντεταλμένες από το Σύνταγμα για τον σκοπό αυτόν». Σημειώνεται ότι «ελληνική πολιτοφυλακή» επιχειρεί να στήσει και το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων «Αθηνά» στα πρότυπα της αμερικάνικης πολιτοφυλακής. Η αντίδραση Χρυσοχοΐδη ανάγκασε τον υπεύθυνο του ΕΚΕΟ, Θ. Λιόλιο, να δημοσιεύσει ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό για να εξηγήσει τους σκοπούς της «ελληνικής πολιτοφυλακής». Μάλιστα προτείνει να τεθεί υπό την αιγίδα (!) του υπουργείου αυτή η προσπάθεια και να υποδείξει αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για να συνεργαστούν για την ίδρυση αυτών των ομάδων. Καταλήγει ότι μέχρι την επίσημη αποδοχή από την ΕΛ.ΑΣ. και το υπ. Δημόσιας Τάξης κανείς πολίτης που δήλωσε ενδιαφέρον δεν θα εμπλακεί ποτέ ενεργά σε περιπολίες στη γειτονιά του, αλλά απλώς θα συνεχίσουν να επιμορφώνονται διαδικτυακά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
ptsoutsias@pegasus.gr
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates