Γιατί αν δούμε τα πράγματα ψύχραιμα, πέρα από το οικονομικό όφελος που θα έχει η ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και ο ίδιος ο παίκτης (οι συνολικές του αποδοχές, για τρία χρόνια συμβολαίου, αναμένεται να ξεπεράσουν τα δύο εκ. ευρώ!), ποιο θα είναι το αγωνιστικό κέρδος για τον ποδοσφαιριστή Μανωλά αν περάσει τρία χρόνια σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το ουκρανικό; Ακόμα και αν πρόκειται να αγωνιστεί σε μία από τις καλές ομάδες της χώρας, όπως είναι η Ντνιέπρ.
Ξέρετε εσείς κάποιον ποδοσφαιριστή που να πήγε στην Ουκρανία ή τη Ρωσία και να εξελίχθηκε σαν παίκτης; Αντίθετα, είναι πολλά τα παραδείγματα που συνέβη το ανάποδο, όπως για παράδειγμα του Σεϊταρίδη. Που δεν κατάφερε ποτέ να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό μετά το περάσμά του από το ρωσικό πρωτάθλημα, άσχετα από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν στη συνέχεια και αποτέλεσαν μία ακόμα τροχοπέδη.
Μαζί με το Κατάρ, η Ρωσία και η Ουκρανία είναι χώρες που τα πρωταθλήματά τους χαρακτηρίζονται "νεκροταφεία" ακόμα και για καταξιωμένους ποδοσφαιριστές, που αποφασίζουν να κάνουν μία "αρπαχτή" για μία ή δύο σεζόν. Πολύ περισσότερο για τον Μανωλά, που είναι μόλις 20,5! Δεν έχει βλέψεις, δηλαδή, να πετύχει στην καριέρα του κάτι καλό; Γιατί είναι κοινώς παραδεκτό πως πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη, που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί...
Αν και με επιλογές όπως αυτή, ακόμα και τώρα που είναι σε αυτή την ηλικία, δείχνει πως περισσότερο από μία "γεμάτη" καριέρα, στην οποία παράλληλα θα μπορούσε να βγάλει αρκετά χρήματα, ο Μανωλάς προτιμάει τα... περισσότερα χρήματα. Με το ενδιαφέρον της Έβερτον, μάλιστα, να είναι ακόμα νωπό και τις πληροφορίες από την Αγγλία να αναφέρουν πως στον προγραμματισμό των "ζαχαρωτών" ήταν να επανέλθουν για την απόκτησή του, το προσεχές καλοκαίρι.
Είπαμε, όμως: την καριέρα πολλοί αρνήθηκαν, το χρήμα ουδείς!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου