Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

0 Allianz: Αύξησε τα οικονομικά της μεγέθη παρά την ύφεση του 2011

 Allianz: Αύξησε τα οικονομικά της μεγέθη παρά την ύφεση του 2011



Παρά τη συρρίκνωση της ασφαλιστικής αγοράς λόγω της ύφεσης – στο πρώτο εξάμηνο του 2011 μειώθηκε κατά 9,5% – η Allianz Ελλάδος κατόρθωσε να αυξήσει οριακά την ασφαλιστική της παραγωγή και να βελτιώσει το μερίδιό της στον κλάδο.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Πετ. Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου η συνολική ασφαλιστική παραγωγή της Allianz διαμορφώθηκε στα 192,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ύξηση κατά 0,3% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2010, ενώ το μερίδιο της ανέρχεται στο 5% της αγοράς, από 4,5% που ήταν Ιούνιο του 2010 – στον κλάδο ζωής το μερίδιό της ανέρχεται στο 5,5% από 5% και στις γενικές ασφαλίσεις ανέρχεται στο 4,6% έναντι 4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικοί άξονες ανάπτυξης παραμένουν οι Συνταξιοδοτικές και Αποταμιευτικές Λύσεις, καθώς και από τις Γενικές Ασφαλίσεις κυρίως ο κλάδος Αυτοκινήτου. Επίσης, τα λειτουργικά κέρδη της Allianz Ελλάδος στο εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2011 ανήλθαν στα 19,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 15,7% και σε υψηλά επίπεδα διατήρησε τον Δείκτη Αποθεματοποίησης του κλάδου Αυτοκινήτων, ο οποίος έφθασε στο 164,1%, ως ποσοστό επί των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων. Στο 12μηνο του 2011 εκτίμησε ότι η ασφαλιστική της παραγωγή θα ανέλθει στα 232 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά της κέρδη θα διαμορφωθούν στα 18 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη της εταιρείας ο κ. Παπανικολάου, επεσήμανε ότι «οι ρυθμίσεις για την τακτοποίηση του δημόσιου χρέους πρέπει να επιταχυνθούν αξιοποιώντας τη βούληση θεσμικών επενδυτών, μεταξύ των οποίων και η Allianz, να συνεισφέρουν στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας» και πρόσθεσε ότι «στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης ζητήματα που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις είναι η επικείμενη στάση πληρωμών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου, η ανάγκη ρύθμισης της φορολογίας των ζημιών από τα ομόλογα και η ανάπτυξη με εστίαση στις συντάξεις».
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είπε ακόμη ότι ο όμιλος της Allianz στις 30 Ιουνίου 2011 διέγραψε όλη την ζημιά που είχε από τα ελληνικά ομόλογα συνολικού ύψους 680 εκατ. ευρώ. Κι αναφερόμενος στο πρόβλημα των ελληνικών που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρείες είπε ότι θα χαθούν 1,6 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο θα κλονίσει την κεφαλαιακή επάρκεια πολλών ασφαλιστικών εταιρειών και θα κρίθεί η επιβίωσή τους στο επόμενο διάστημα.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates