Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

0 «Η Ελλάδα ξεμένει από λεφτά στις 9 Απριλίου»


Δεν υπάρχει περίπτωση εκταμίευσης χρημάτων στις 9 Απριλίου, απαντούν οι εταίροι, σύμφωνα με το Reuters

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υποστήριξαν σήμερα πως η κυβέρνηση της Ελλάδας ανέφερε στους εταίρους της ότι θα αντιμετωπίσει έλλειψη ρευστότητας την 9η Απριλίου και ζήτησε να της χορηγηθεί δανεισμός πριν αρχίσει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με τις οποίες συνδέεται η εκταμίευση του εναπομείναντος ποσού του δανείου στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης, αλλά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου, το αίτημα αυτό της Αθήνας υπεβλήθη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υφυπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης χθες, που οργανώθηκε για να αξιολογηθεί πόσο απέχει η ελληνική κυβέρνηση από την εκπλήρωση των όρων για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων του δανείου.

Οι πηγές αυτές υποστήριξαν ότι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη συνδιάλεξη επισήμανε πως η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να αποτελέσει μια “νεκροψία” για τη χώρα, καθώς “αδυνατούμε να υπερβούμε την 9η Απριλίου”. Πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση της εκταμίευσης του εναπομείναντος ποσού ως την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές δεν είναι ρεαλιστική.

Ωστόσο άλλοι συμμετέχοντες στη συνδιάλεξη, ιδίως ο εκπρόσωπος της Γερμανίας, επέμειναν ότι για να λάβει η Ελλάδα το ποσό που απομένει από τη δανειακή σύμβαση αποτελεί προϋπόθεση η επίτευξη συμφωνίας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εκταμιευθούν κεφάλαια την 9η Απριλίου. 

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χειριστεί το πρόβλημα αντλώντας κεφάλαια από τη γενική κυβέρνηση και κρατικές εταιρείες, ακόμη κι αν χρειαστεί να περάσει νόμους ώστε να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο.

Αλλά η ελληνική πλευρά επανέλαβε πως αυτό δεν θα επαρκούσε για να καλυφθεί το κόστος της αποπληρωμής των δόσεων του δανείου που έχει λάβει από το ΔΝΤ και την καταβολή των μισθών και των συντάξεων του Απριλίου. Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το τι θα συμβεί εάν οι συνομιλίες συνεχιστούν και πέραν της 9ης Απριλίου, αναφέρει το Ρόιτερς στο τηλεγράφημά του, στο οποίο δεν αναφέρεται ως είθισται η προέλευση, πιθανόν για την προστασία των πηγών του.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates