Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

0 Θρίαμβος-μισή πρόκριση για Ελλάδα με Κροατία (videos)


Ξεκίνησε με φωτοβολίδες, σπασμένα καρεκλάκια, κουκουλοφόρους και με ένα "Γ. Καραϊσκάκης" να θυμίζει... πλατεία Συντάγματος. Συνεχίστηκε με ένα άνοστο παιχνίδι από τις δύο ομάδες και τελείωσε με την Εθνική να έχει νικήσει τους αλαζόνες Κροάτες με 2-0 , χάρη στα δύο γκολ των Σαμαρά (71') και Γκέκα (79).

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος... κλείδωσε, στο δεύτερο μέρος, στα αποδυτήρια τους παίκτες του Μπίλιτς, δείχνοντας ότι εκείνη θέλει και τελικά (όπως όλα δείχνουν) θα πάει στα γήπεδα της Ουκρανίας και την Πολωνίας για την τελική φάση του Euro 2012. Για να συμβεί αυτό όμως, αρκεί φυσικά να πάρει έστω έναν βαθμό στην Τιφλίδα απέναντι στην Γεωργία.

Μια... "φωτοβολίδα"

Με το σφύριγμα του Γουέμπ ξεκίνησαν οι Κροάτες το ματς, αλλά τρία λεπτά αργότερα, είδαμε να γίνεται ο μικρός χαμός. Φωτοβολίες έπεφταν στην εξέδρα των Κροατών, καρεκλάκια από τους φιλοξενούμενους έφευγαν, κουκουλοφόροι έκαναν την παρουσία τους και ήδη η χώρα μας ξεκίνησε να κάνει τον γύρο του κόσμου - με αρνητικό τρόπο.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Βρετανός ρέφερι ξεκίνησε και πάλι το ματς, αλλά - όπως ήταν φυσικό - όλα όσα είχαν προηγηθεί ... ξενέρωσαν παίκτες και φιλάθλους, που ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα και (σχεδόν) γέμισαν το "Γ. Καραϊσκάκης". Με σχεδόν... μηδέν φάσεις και για τις δύο ομάδες, μόνο η Εθνική είχε χάσει κάτι. Τι; Τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ύστερα από ένα μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Στρίνιτς αποκόμισε πρόβλημα στα πλευρά.
 
... ή μάλλον δύο, έσκασαν. Στο δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να δείξουν από νωρίς ότι αυτοί είναι εκείνοι που στο τέλος θα πανηγυρίσουν τη νίκη. Η σέντρα του Ζαραδούκα και η κεφαλιά του Γκέκα έστειλαν το μήνυμα μόλις στο 48'. Στο 71' όμως, ο Σαμαράς δεν είχε καμία όρεξη να δείξει... πόσο φιλόξενος είναι και από την εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη, είπε "ευχαριστώ" στην αδράνεια της άμυνας των Κροατών και έστειλε την μπάλα στη δεξιά πλευρά των διχτύων του Πλετίκοσα.

Αυτό ήταν! Τα πανηγύρια στο χορτάρι και στην εξέδρα είχαν ξεκινήσει και οι παίκτες του Σάντος παρασυρόμενοι από τη... μελωδία της ευτυχίας συνέχισαν να ευφραίνουν όλους τους Έλληνες. Στο 79', ξανά από σέντρα του Γιώργου Καραγκούνη, ο Γκέκας πήδηξε μόνος του μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το 2-0, έστειλε την Ελλάδα στο... check in για τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας (θέλει έναν βαθμό στην Τιφλίδα στις 11/10, κόντρα στην Γεωργία) και έμαθε στους Κροάτες ότι καλύτερα είνα να μασάς παρά να μιλάς!

Κίτρινες κάρτες: Καραγούνης (40΄, Ελλάδα), Ζαραδούκας (45+', Ελλάδα), Τζόρβας (60', Ελλάδα), Σαμαράς (65', Ελλάδα), Αβρ. Παπαδόπουλος (82', Ελλάδα)-Εντουάρντο (45+', Κροατία), Γέλαβιτς (60', Κροατία), Κάλινιτς (77', Κροατία), Λόβρεν (91', Κροατία)

Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Τοροσίδης (43' λ.τρ. Βύντρα), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (Φωτάκης), Καραγκούνης (88' Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας

Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (75' Βίντα), Βουκόεβιτς, Γέλαβιτς (61' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52' Πέρισιτς)











Γιαούρτωσαν τον Βασσάρα

ΜΙκρή ομάδα ανεγκέφαλων οπαδών, πέταξε γιαούρτια στον Κύρο Βασσάρα μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής επί της Κροατίας. Τη στιγμή που ο πρώην διαιτητής και μέλος της ΚΕΔ πήγαινε να αποχωρήσει από το "Γ. Καραίσκάκης", άγνωστοι του επιτέθηκαν, πετάγοντάς του γιαούρτια. Ο Κύρος Βασάρας εκνευρίστηκε και προσπάθησε με την σειρά του να τους απαντήσει αλλά οι ψυχραιμότεροι που ήταν παρόντες  έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κατσουράνης: "Συνεχίζουμε ταπεινά"

Ο Κώστας Κατσουράνης παραδέχθηκε ότι η Εθνική δεν ξεκίνησε καλά, τονίζοντας όμως ότι στη συνέχεια η ομάδα έγινε πιο επικίνδυνη.

"Δεν ξεκινήσαμε καλά και είχαμε λίγο φόβο. Όταν μπορούσαμε να παίξουμε την μπάλα κάτω όπως έπρεπε και ισορροπήσαμε το παιχνίδι πήγαμε καλά. Οι Κροάτες είχαν μόνο ανούσια κατοχή της μπάλας και δεν έκαναν φάσεις. Εμείς παίξαμε ωραία μπάλα και γίναμε επικίνδυνοι. Αυτό και εκμεταλλευτήκαμε. Εμείς πάμε με την ψυχή και το ταλέντο μας για να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο. Ο στόχος μας είναι να προκρινόμαστε και να έχουμε το ποδόσφαιρό μας όσο πιο ψηλά μπορούμε", είπε αρχικά ο μέσος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής για να συμπληρώσει στη συνέχεια: "Θα συνεχίσουμε ταπεινά δεν περάσαμε ακόμα. Πανηγυρίσαμε γιατί είχε κόσμο το γήπεδο και ήμασταν χαρούμενοι. Πανηγυρίσαμε λίγο παραπάνω".


Πιλάβιος: "Δεν τελείωσε τίποτα"

Ευχαριστημένος από την Εθνική και τον προπονητή Φερνάντο Σάντος ήταν ο Σοφοκλής Πιλάβιος, μετά τη σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Κροατίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, πάντως δεν πέταγε στα… σύννεφα, αφού ξεκαθάρισε πως υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι στην Γεωργία για να περάσει η "γαλανόλευκη" στα τελικά του Euro 2012. Επιπλέον, στάθηκε και στα επεισόδια που έγιναν στο "Γ.Καραϊσκάκης".

"Είναι κοντά στην ομάδα. Ήταν δυνατός και βοήθησε πολύ την ομάδα. Ο προπονητής έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Τρεις απουσίες στην Γεωργία. Εκεί θα παιχτούν όλα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Δεν έχω εικόνα για το τι έγινε ακριβώς. Μίλησα με τον Ταξίαρχο της αστυνομίας και μου είπε πως ευθύνες υπήρξαν και από τις 2 πλευρές. Θα τα δούμε όλα για να μην υπάρξουν τέτοια θέματα στο μέλλον".


Σούκερ: "Αυτά δεν έχουν θέση στο γήπεδο"


Την ευχή του να πάρει και η Ελλάδα αλλά και η Κροατία την πρόκριση στα τελικά του Euro του 2012 έδωσε ο Νταβόρ Σούκερ. Ο παλαίμαχος άσος μιλώντας στον "NovaΣΠΟΡ FM", στο ημίχρονο της αναμέτρησης, στάθηκε σε όσα έγιναν σχετικά με τα επεισόδια.

"Αυτά δεν έχουν θέση στο γήπεδο. Όποιος τα κάνει είτε είναι Έλληνας, είτε Κροάτης είτε Σέρβος πρέπει να τιμωρηθεί. Για το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ο Νταβόρ Σούκερ, είπε: «Δεν είναι καλό το ματς. Η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι θέλει τη νίκη παίζει με 11 πίσω από το κέντρο. Ούτε η Κροατία παίζει καλά αλλά βολεύεται με την ισοπαλία. Το δεύτερο ημίχρονο θα είναι διαφορετικό".

Κλείνοντας, ο Σούκερ ευχήθηκε: "Υπάρχει τρόπος να περάσουμε κι οι 2 στην τελική φάση κι αυτό εύχομαι να γίνει".

ΠΗΓΗ:
www.woop.gr
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates