Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

0 Breakdance Χορός με ένταση!


Breakdance

To Breakdance είναι είδος Street Dance που εντάσσεται στο κίνημα Hip-Hop. Το βλέπουμε από πιτσιρικάδες στην τηλεόραση και σε… επιλεγμένα σημεία  κυρίως σε δρόμους και εντυπωσιαζόμαστε από τις φιγούρες και τις αντοχές τους… Το break dance ήρθε στη χώρα μας για να μείνει! Τι ακριβώς όμως είναι και πως ενσωματώθηκαν στην καθημερινότητά μας;
Το break dance είναι ένα είδος χορού, αρκετά απαιτητικό που περιλαμβάνει συγκεκριμένες κινήσεις. Γι' αυτό το λόγο οι χορευτές, τουλάχιστον στα πρώτα τους βήματα, θα πρέπει να επιδείξουν εξαιρετική πειθαρχία. Στη συνέχεια, βέβαια, ο καθένας αυτοσχεδιάζει προσδίδοντας στο χορό το δικό του στιλ και ύφος. Στην Αμερική, για την ακρίβεια στις «φτωχογειτονιές» όπως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μερικές συνοικίες  το break dance ήταν ένας τρόπος επίλυσης των διαφορών ανάμεσα στις συμμορίες, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τη βία ή την καταστροφή. Στη χώρα μας το break dance ξεκίνησε από διάφορους χορευτές που έμαθαν μόνοι τους το χορό αυτό βλέποντας ταινίες προερχόμενες κυρίως από την Αμερική.Περίπου το 1992 με 1993 δημιουργείται ένα νέο κύμα χορευτών, μια γενιά νέων που ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τα αμερικανικά πρότυπα.
Σήμερα μπορείτε να δείτε το breakdancing να εξαπλώνετε στο ρεύμα της εποχής. Δημοφιλείς καλλιτέχνες εισάγουν τα στοιχεία του breakdancing στα hip-hop και Pop βίντεο και όλο και περισσότερες σχολές χορού το προσφέρουν ως επιλογή χορού μιας και έχει γίνει δημοφιλής μέσω των ταινιών του Χόλυγουντ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χορευτικό “watch my dance” του Λούκα Γιώρκα που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Eurovision που στηρίζεται στο breakdance! Watch my video my friend!!! 
http://ola-e-tipota.blogspot.com/
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates