Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

0 Το Πέρα Κλούμπ ξανά στους Αμπελόκηπους...του Βασίλη Βλάχου


Το κείμενο είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο πιστούς φιλάθλους της ομάδας, τον πατέρα μου!

Μεσοβδόμαδο απόγευμα ,έχω γυρίσει από δουλεία ,ανοίγω τον υπολογιστή για να ενημερωθώ για τα δρώμενα ,γνωρίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα μου προκαλέσει η εισαγωγή μου στο διαδίκτυο. Τι καταστροφές θα δώ πάλι, τι σενάρια επιστημονικής φαντασίας για την φυγή μας από την Ευρωπαϊκή ένωση και το Ευρώ.

Αναθεματίζω άμεσα την ώρα και την στιγμή που άνοιξα τον υπολογιστή .Γρήγορα –γρήγορα και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη τρέχω στα αθλητικά δρώμενα.

Κάπου στην άκρη ενός αθλητικού site ,βλέπω μια ιστορική ομάδα να ξαναζωντανεύει. Ο θρύλος του Πέρα Κλούμπ είναι ακόμα ζωντανός και έτοιμος να ξανά γεννηθεί μέσα από τις στάχτες και τις κακουχίες της σημερινής οικονομικής και συνάμα αθλητικής κρίσης.

Η ονομασία του Πέρα Κλούμπ ,τα χρώματα και το σήμα της (ο δικέφαλος) παραπέμπουν άμεσα στην ομώνυμη ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Η συγκεκριμένη ομάδα θεωρείται ως πρόγονος της Α.Ε.Κ ,είχε έδρα το προάστιο Πέρα της Πόλης και ιδρύθηκε το 1875 και επανιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1924.Η ιστορία της ομάδας τεράστια, επιτυχίες και αποτυχίες πολλές. Μελανό σημείο της ομάδας η παρολίγον διαγραφή της από τους ποδοσφαιρικούς χάρτες, όμως μια παρέα που το 1995 σε ένα τουρνουά στην Δανία είχαν κατακτήσει την δεύτερη θέση και χωρίς δεύτερη σκέψη ,έβαλε στόχο να την ξαναφέρει στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μπρός την πλήρη διαγραφή της, την ύστατη στιγμή να την σώσει.

Χάρι στην προσπάθεια αυτών των παιδιών η ομάδα αγωνίζεται ξανά στα ΄΄σαλόνια΄΄ της Β Αθηνών με τον δικέφαλο στα στήθη. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν αγωνίζοντας και παίζοντας ποδόσφαιρο στα γήπεδα του Παπάγου και της Σωτηρίας ,ξεφεύγοντας από την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου και των αγχωτικών πανελληνίων.

Σχολείο, σπίτι, φροντιστήριο, σπίτι , ύπνος .Η καθημερινότητα ενός παιδιού στις μέρες μας πραγματικός εφιάλτης ,τον οποίο επιβάλλει το σύγχρονο μοντέλο ζωής. Ο νέος με μειωμένο το αίσθημα αυτοπεποίθησης και του δυναμισμού ψάχνει εδώ και πολλά χρόνια επιβεβαίωση και διαφυγή σε τρόπους διασκέδασης αλλά και ψυχαγωγίας, που επιτάσσει το σύγχρονό καταναλωτικό πρότυπο ως μόδα. Πολλοί είναι οι τρόποι διαφυγής και διασκέδασης για τον σύγχρονο νέο ,ο αθλητισμός ήταν ,είναι και θα είναι ο νούμερο ένας τρόπος διαφυγής.

Με το Πέρα Κλούμπ όλοι μας μάθαμε να αναπτύσσουμε το αίσθημα συνεργασίας και συλλογικότητας ,στις νίκες μαζί ,αλλά και στις ήττες ακόμα πιο κοντά. Ο σεβασμός του αντιπάλου και του συμπαίχτη μας ήταν από τα πρώτα πράγματα που διδαχθήκαμε πριν ακόμα φορέσουμε τον δικέφαλο. Με επιμονή και υπομονή μάθαμε να ξεπερνάμε τις Κυριακάτικες ήττες. Οι πατεράδες μας από την εξέδρα “τρώγοντας” κρύο και ήλιο μας τόνωναν το ηθικό ,λέγοντας πως με περισσότερο κόπο θα ανταμειφθούμε ηθικά και αγωνιστικά.

Μικρές φωτεινές κηλίδες με διακατέχουν ,μου θαμπώνουν το μυαλό ,σκέφτομαι αναμνήσεις χρόνων ,των παιδικών μου χρόνων ,(ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω την μυρωδιά του ξερού χώματος),βουρκώνω, συγκινούμαι ,αλλά παράλληλα ένα αίσθημα χαράς -που η ομάδα δεν χάθηκε και ξανά γύρισε στους Αμπελόκηπους Αθηνών- με διαπερνά σαν ηλεκτροσόκ σε όλο μου το κορμί.

Το Πέρα Κλούμπ είναι εδώ ,είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο καλά νέα???


Πληροφορίες εγγραφών για τις ακαδημίες στα γραφεία Λαρίσης 42 Αμπελόκηποι
τηλέφωνα :2106993386 , 6946562171 , 2106981429 , 6938615375

www.peraclub.gr



Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates