Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

0 ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΜΜΕ


Τον διοικητή της Τραπέζης της ΕλλάδοςΓιάννη Στουρνάρα έβαλε στο στόχαστρό του ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδας για τα δάνεια των ΜΜΕ δεν είναι επαρκές...

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στη Βουλή για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ο Υπουργός επικρατείας έκανε εκτενή αναφορά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ λέγοντας με νόημα ότι δεν είναι κακό να υπάρχει και ένα δεύτερο μάτι ελέγχου. “Καμιά φορά θα πρέπει να ελέγχεται και ο ελεγκτής. Γιατί κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει τη σημερινή ιδιότητα του κ. Στουρνάρα με αυτή του πρώην Υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά” είπε ο κ. Παππάς  αφήνοντας  υπαινιγμούς περί διαπλοκής γύρω από το πόρισμα της ΤτΕ.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Παππάς είπε ότι είναι θετικό πως υπάρχει αξιοσημείωτο  ενδιαφέρον. “ Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Στις αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοορασία. Τα σχήματα θα πρέπει να καταθέσουν αξιόπιστες εγγυητικές. Να είστε βέβαιοι ότι θα περάσουμε σε σχήματα βιώσιμα.  Ήδη φαντάζει πολύ ξεπερασμένη αυτή η συζήτηση γιατί η κυβέρνηση δημοπραττεί μόλις τέσσερις άδειες,  υπό το φως χρεοκοπίας καναλιών. Όταν οι ιδιοκτήτες τους αποφασίζουν να μην βάλουν χρήματα για να στηρίξουν τα σχήματα” είπε ο κ. Παππάς φωτογραφίζοντας την κατάσταση στο MEGA.

Ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε πως το τρίγωνο διαπλοκής κια η αδιαφανής σχέση πολιτικού προσωπικού και ΜΜΕ στο παρελθόν δεν ήταν ατύχημα αλλά τρόπος ζωής κάτι που όπως είπε αποδείχθηκε ότι  ο διευθυντής ενός εκ των συγκροτημάτων στο Μέγκα εγκάλεσε δημοσίως  τους άλλους να βάλουν χρήματα επειδή μέσω του Καναλιού απέκτησαν ισχύ και χρήμα. “Έχουμε διπλή παραδοχή. Ότι όχι μόνο δεν είναι βιώσιμα τα κανάλια αλλά ότι χρησιμοποιούνταν για αλλότριους σκοπούς, για να γεννηθεί ισχύς και χρήμα. Ήταν σοκαριστική παραδοχή.
Πολλές φορές το πολιτικό προσωπικό έπεφτε στην παγίδα να γοητεύεται από την εφήμερη αγάπη τηλεσχολιαστών με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση” είπε.

Τα αίματα πάντως άναψαν όταν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Νικολόπουλου ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι στον διαγωνισμό απαγορεύεται να συμμετάσχουν μόνο όσοι έχουν σε βάρος τους αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και όχι απλώς άσκηση ποινικής δίωξης. Η απάντηση αυτή δεν ικανοποίησε τον κ. Νικολόπουλο ο οποίος σε υψηλούς τόνους επεσήμανε: “ Αν οι παίκτες είναι ξανά οι ίδιοι η κυβέρνηση το έχασε το παιχνίδι. Μπορεί να πάρει άδεια ο όμιλος Αλαφούζου όταν ήδη με εισαγγελική εντολή διενεργείται έλεγχος, μετά από επώνυμη καταγγελία, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στον όμιλο Αλαφούζου όσο και στο φυσικό πρόσωπο; Πώς μπορεί ενώ δεν έχουμε το πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου  να πάρει άδεια; Όλοι θα είναι πάλι μέσα στο παιχνίδι. Και μου λέτε δεν έχω να κάνω τίποτα. Να πείτε στον ΚΕΜΕΕΠ να ξεμπερδεύουν με τον έλεγχο που κάνουν στον Αλαφούζο. Αν τους αφήσετε να ξαναεμφανιστούν θα είναι η μεγαλύτερη ήττα που θα έχετε υποστεί”.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates