Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

0 Το Pegida διαδηλώνει κατά των προσφύγων στη σκιά του Παρισιού




Από τη διαδήλωση του Pegida στη Δρέσδη
Φωτογραφία: ΑΠΕ
Γερμανία
Με συνθήματα η «Μέρκελ πρέπει να παραιτηθεί» και συνδέοντας την προσφυγική κρίση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, περισσότεροι από 10.000 υποστηρικτές του λαϊκιστικού, ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida διαδήλωσαν το βράδυ της Δευτέρας στη Δρέσδη. 

«Αυτές οι επιθέσεις δεν ήρθαν από το πουθενά, είναι αποτέλεσμα μίας πολιτικής μετανάστευσης ανθρώπων που δεν υποστηρίζουν σε καμία περίπτωση τις ίδιες αξίες» έλεγε ένας από τους επικεφαλής του κινήματος, ο Ζίγκφριντ Ντέμπριτς, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε «η Μέρκελ πρέπει να παραιτηθεί».

«Εκείνοι που δε συνδέουν τη λεγόμενη 'Θρησκεία της Ειρήνης' [σ.σ.: το Ισλάμ], με το προσφυγικό ζήτημα και τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των σημερινών και των αυριανών θυμάτων» ισχυρίστηκε ο ίδιος και κατήγγειλε «εθνοτική αυτοκτονία» στην Ευρώπη.

Εννέα έως δώδεκα χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με την καταμέτρηση ενός πανεπιστημίου, συγκεντρώθηκαν σε μία από τις μεγάλες πλατείες της πόλης για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα το κίνημα των Ευρωπαίων Πατριωτών εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης (Pegida).

H αποψινή κινητοποίηση έγινε στον απόηχο των επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι την Παρασκευή κι ενώ πολλά στελέχη της λαϊκιστικής δεξιάς στην Ευρώπη καταγγέλλουν ότι οι επιθέσεις αποδεικνύουν ότι η μαζική άφιξη προσφύγων στην Ευρώπη εγείρει απειλή διείσδυσης τζιχαντιστών.

Η Pegida ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ανάλογο αριθμό διαδηλωτών με εκείνους που συμμετείχαν στην πορεία που είχε διοργανώσει μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι (25.000 άνθρωποι).

Το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων αλλά και της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά την 31η Οκτωβρίου. Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Παρίσι το μόνο που έκαναν ήταν να επιβεβαιώσουν τις προειδοποιήσεις που είχαμε απευθύνει. Είναι πολύ θλιβερό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη και πιθανόν είμαστε οι επόμενοι στον κατάλογο» είπε ο 45χρονος Τομάς στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πολλοί άνθρωποι κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας ή πανό που έγραφαν «Je suis Paris» («Είμαι κι εγώ Παρίσι»). Σε ένα άλλο πανό αναγραφόταν το σύνθημα «χθες στο Παρίσι, αύριο στη Γερμανία».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates