Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

0 Mεγάλο κράξιμο έφαγε ο Αλέξης Τσίπρας στα social media για την ημέρα του Πολυτεχνείου

Επίθεση στους δήθεν αντιεξουσιαστές έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα...
της Βουλής, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε φύγει σχεδόν... τρέχοντας από το Πολυτεχνείο με σκοπό να αποφύγει τις αποδοκιμασίες ορισμένων εκ των παρισταμένων.


Η αναφορά του κ. Τσίπρα στους δήθεν αντιεξουσιαστές προκάλεσε έκπληξη. Με τρόπο ξεκάθαρο, ο πρωθυπουργός επέκρινε τους δήθεν αντιεξουσιαστές, όπως είπε, η δράση των οποίων στο παρελθόν έχει συνδεθεί από ορισμένους με κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δηλώσεις αυτές του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής έγιναν λίγες ώρες μετά τις αναφορές του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση σε ύπαρξη «παρακράτους», αλλά και μετά τις αποδοκιμασίες εναντίον του κ. Τσίπρα ενώ κατέθετε στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και εν μέσω των καταγγελιών Πανούση για συνομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους τρομοκράτες ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «ο αγώνας για αλλαγή των συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη για αποκατάσταση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας πιάνει το νήμα του από τον αγώνα της αντιδικατατορικής περιόδου.  Τις προσδοκίες  εκείνες δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κάποιους αυτόκλητους σωτήρες τις καπηλευτούν.

«Απουσίαζαν από τους αγώνες και εμφανίζονται ως υπερασπιστές του λαού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μιλούν στο όνομα του λαού και των αγώνων του δήθεν αντιεξουσιαστές που ελέω μιας εξουσιοδότησης που δεν τους έδωσε όμως κανείς θεωρούν ότι μπορεί να έχουν την απόλυτη εξουσία, την εξουσία της ζωής και του θανάτου» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτούς τους αγώνες δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τους καπηλευτεί κανένας. Ούτε οι αυτόκλητοι σωτήρες, δήθεν αντιεξουσιαστές, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να λοθιδωρήσουν και να προσβάλουν αυτούς τους αγώνες οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας, είτε στην Χρυσή Αυγή είτε αλλού ούτε να τους προσβάλουν οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας της Χρυσής Αυγής» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.




Παράλληλα όμως με τις επισημάνσεις για τις ομάδες των αντιεξουσιαστών, εξαπέλυσε επίθεση και κατά «του κυκλώματος διαπλοκής της οικονομικής και πολιτικές εξουσίας» που όπως υποστήριξε «μαίνεται αυτή την περίοδο για να διατηρήσει τα προνόμιά του».

«Οσο κι αν προσπαθήσει το κύκλωμα διαπλοκής οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που μαίνεται αυτή την περίοδο να διατηρήσει τα προνόμιά του δεν θα κερδίσει την μάχη γιατί είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμοστούν οι νόμοι για όλους. Να τελειώσουμε με το σύστημα εξουσίας που βγήκε εκτός έλεγχου και μας έφερε σε αυτό το σημείο. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φέρουμε την διαφάνεια στο κράτος, στα ΜΜΕ, στην δικαιοσύνη.

Είναι αυτά τα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα που καθορίζουν και  τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές» είπε χαρακτηριστικά.

Κατέθεσε στεφάνι και έφυγε τρέχοντας από το Πολυτεχνείο


Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο που επιχείρησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός έφτασε με την συνοδεία του και άντρες της ασφάλειάς του λίγο μετά τις 9 το πρωί, με την όλη διαδικασία να διαρκεί ελάχιστα λεπτά της ώρας.




Ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε το στεφάνι και έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το χώρο του Πολυτεχνείου ήταν οι σφοδρές αποδοκιμασίες που δέχθηκε από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι μάλιστα τον περίμεναν και λίγο νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να απωθήσουν το κυβερνητικό κλιμάκιο που τον περίμενε. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε σιωπηλός το στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αποχώρησε με φανερό τον εκνευρισμό στο πρόσωπό του εν μέσω αποδοκιμασιών από τους συγκεντρωμένους, που κατά κύριο λόγο ανήκαν στην Αριστερά και σε εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις.





Ο πρωθυπουργός είχε επενδύσει πολύ στην επίσκεψή του αυτή στο Πολυτεχνείο, που αν και δεν είχε ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα, θέλησε να την εκμεταλλευτεί πολιτικά ως «ο πρώτος πρωθυπουργός που καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο».

Μάλιστα όπως τουίταρε σχετικά και η Αυγή, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχείο. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, κίνηση που επαναλήφθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου, στις 17 Νοέμβρη του 2010. Προφανώς όμως στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα έχουν απωθήσει το γεγονός ότι πριν απότον σημερινό πρωθυπουργό, την επέτειο του Πολυτεχνείου είχαν τιμήσει με την παρουσία τους άλλοι δύο πρώην πρωθυπουργοί.





Το τρολάρισμα του Τσίπρα στο Twitter δεν άργησε καθόλου πάντως, με δεκάδες χρήστες να κάνουν για άλλη μια φορά επίδειξη χιούμορ.




















Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates