Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

0 ΓΙΟΥΝΚΕΡ : Η ΑΓΓΛΙΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΕ...


Σε μία αναπάντεχη και αρκετά διφορούμενη κίνηση, και λίγο πριν την συνάντησή του με τον Κάμερον, ο Γιούνκερ έκανε την Τετάρτη μια δήλωση ...
που συζητείται από το πρωί τόσο στις Βρυξέλλες όσο και μέσα στην ίδια την Αγγλία. Επιτιθέμενος στην αγγλική διαπραγματευτική ομάδα την οποία κατηγόρησε ότι είναι υπεύθυνη για την μικρή πρόοδο που έχει γίνει στις συζητήσεις από τον Ιούνιο, είπε ότι «οι Άγγλοι φίλοι μας πρέπει να "χορέψουν"».


Και συνεχίζοντας στο ίδιο επιθετικό στιλ, έκανε και την δήλωση που σίγουρα θα ανάψει φωτιές τις επόμενες ημέρες στην Αγγλία. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι 150 τοις εκατό υπέρ του να παραμείνει η Βρετανία ως ένα εποικοδομητικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειαζόμαστε την Βρετανία. Προσωπικά όμως δεν νομίζω ότι η Βρετανία χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά σ' αυτό το θέμα, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι που θα έχουν διαφορετική άποψη από εμένα».

Η δήλωση έγινε λίγες ώρες πριν την συνάντηση σήμερα με τον Κάμερον, ο οποίος βρίσκεται σε ισχυρή πίεση να καταθέσει μία λίστα με τα αιτήματα της χώρας, και με τους ευρωπαίους διπλωμάτες να υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει κάποια συζήτηση χωρίς να έχουν κάποιες γραπτές δεσμεύσεις. 

Η Βρετανική πλευρά είναι απρόθυμη να δεσμευτεί από ένα κείμενο, όμως ο Γιούνκερ εκφράζοντας και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους διαπραγματευτές δηλώνει ότι η Αγγλία αγνοεί τους κανόνες της διπλωματίας.

Όπως και να έχει πάντως, η μάλλον αναπάντεχη δήλωση του Γιούνκερ, αν και με προφανή σκοπό να ταράξει λίγο τα λιμνάζοντα νερά της διαπραγμάτευσης, είναι σίγουρο ότι φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Κάμερον. Και πάνω απ' όλα ενισχύει σημαντικά τις φωνές του «Όχι» μέσα στην Αγγλία, που η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται ως... βούτυρο στο ψωμί των υποστηρικτών ενός Brexit.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates