Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

0 «Ελληνική κακοφωνία, άφωνοι οι δανειστές» Εικόνα χάους μεταφέρουν από την Ελλάδα οι γερμανοί αρθρογράφοι


Οι αντικρουόμενες δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης επιτείνουν την ασάφεια γύρω από την εικόνα και τις πραγματικές προθέσεις της Αθήνας στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, με τους γερμανούς αρθρογράφους να μεταφέρουν μια εικόνα χάους από την Ελλάδα.

Ελληνική παραφροσύνη» είναι ο τίτλος του Spiegel. Στη διαδικτυακή έκδοση περιγράφει την «ελληνική κακοφωνία», όπως την αποκαλεί, με τους δανειστές να παρατηρούν άφωνοι τις εξελίξεις. Ο αρθρογράφος επικαλείται την άποψη εκπροσώπου των δανειστών σε σχέση με τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε χθες ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, όπως αποκάλυψαν οι Financial Times. «Στις Βρυξέλλες επικρατεί ούτως ή άλλως καχυποψία γύρω από τα έσοδα που σχεδιάζει να εισπράξει από η ελληνική κυβέρνηση, μάλιστα ορισμένες προτάσεις είναι πολύ ασαφείς. Θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο κρέας στα κόκκαλα».

Η εφημερίδα die Welt του Βερολίνου επιγράφει το δικό της άρθρο με τη διαπίστωση ότι «η Ελλάδα παίζει επικίνδυνο κρυφτό γύρω από την ευρωπαϊκή βοήθεια». Και παρατηρεί: «Η κυβέρνηση της Ελλάδας προκαλεί κατάπληξη στην υπόλοιπη ευρωζώνη και μαζί οργή, όπως αναφέρουν κύκλοι των Βρυξελλών. Πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι η Αθήνα θέλει να πάρει την επόμενη δόση χωρίς όμως από την πλευρά της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. (…) Οι πιέσεις προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να χαλαρώσει την πολιτική λιτότητας είναι τεράστιες. Χθες χιλιάδες ηλικιωμένοι διαδήλωσαν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις περικοπές των συντάξεών τους καλώντας τη νέα κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα αυτά. Παρατηρητές επικρίνουν την κυβέρνηση Τσίπρα ότι με λανθασμένες και μονόπλευρες πληροφορίες επιχειρεί να πυροδοτήσει εχθρικό κλίμα εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών που εμφανίζονται ως εχθροί της Ελλάδας».

«Προτάσεις γραμμένες στα ελληνικά»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων η Ελλάδα διαθέτει προφανώς ρευστότητα μέχρι τις 12 Μαΐου, αλλά το ζήτημα είναι τι θα γίνει από εκεί και μετά. Και μεταφέρει ως εξής τα τεκταινόμενα από το χθεσινό EWG επικαλούμενη πηγή μέσα από τις διαπραγματεύσεις: «Οι εταίροι είναι δυσαρεστημένοι. Ναι μεν η συνάντηση γίνεται σε καλό κλίμα, αλλά η Αθήνα είναι χιλιόμετρα μακριά από ένα αποτέλεσμα. Οι έλληνες εκπρόσωποι δεν καταφέρνουν τη συγγραφή καταλόγου με σχέδια υλοποίησης κατά προτεραιότητα που να θεμελιώνονται σε ισχυρά επιχειρήματα. Οι συζητήσεις έχουν μεγάλη διάρκεια, επειδή οι απεσταλμένοι από την Αθήνα έχουν συγγράψει στα ελληνικά πίνακες με γενικές προτάσεις. Σε ό,τι αφορά τις 'ομοιοπαθητικές προόδους' η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί ολόκληρο τον Απρίλιο για να υποβάλει σχετικές λίστες».

Συνέντευξη του Ράινερ Χόφμαν, επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων DGB, που συνάντησε πρόσφατα στην Αθήνα τον Α. Τσίπρα φιλοξενεί η Rheinische Post, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Ο Χόφμαν κάνει έκκληση να δοθεί τέλος στις φωνές λαϊκισμού και λεκτικών επιθέσεων κατά της Ελλάδας. «Έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί προοπτική για τον Τσίπρα. Η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα να πάνε κυλήσουν προς την κατεύθυνση να μην πάρει την επόμενη δόση».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates