Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

0 ''ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ''...

Στην καρδιά του προβλήματος της Ελλάδας βρίσκονται οι συντάξεις. Αυτό είναι το θέμα που βάζει «τρικλοποδιά» ...
στην πορεία των διαπραγματεύσεων, σημειώνει σε νέο άρθρο του ο Economist. Όπως σχολιάζει, η πρώτη αποτίμηση της λίστας που απέστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Ευρωπαίους, έπρεπε να γίνει χθες 1η Απριλίου, ωστόσο, όπως σημειώνει ο Economist, η πρώτη αντίδραση ήταν απορριπτική.


Μεγάλο «αγκάθι», σημειώνει το άρθρο, είναι το θέμα των συντάξεων. Οι Έλληνες ξοδεύουν για συντάξεις περισσότερα από κάθε άλλον στην Ευρώπη, αναλογικά με το ΑΕΠ. Ήτοι το 17,5% του ΑΕΠ το 2012, έναντι δαπάνης του 12,3% του ΑΕΠ στη Γερμανία που είναι και ο Νο1 πιστωτής της Ελλάδας. Τα δαπανόμενα ποσά είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά που ξοδεύουν για συντάξεις οι Σλοβάκοι, εκ των αυστηρότερων επικριτών της Ελλάδας.



Η αλόγιστη σπατάλη για τις συντάξεις στην Ελλάδα έχει υπάρξει πηγή διαφωνίας με τον ευρωπαϊκό Βορρά από τότε που η Ελλάδα πρωτομπήκε σε πρόγραμμα διάσωσης, σχεδόν 5 χρόνια πριν. Η Γερμανία, σημειώνεται, μόλις πρόσφατα προώθησε μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, διευρύνοντας τα όρια ηλικίας από τα 65 στα 67 το διάστημα μεταξύ 2012 και 2029. Αυτό έκανε ακόμα πιο απρόθυμους τους Γερμανούς να βάλουν το χέρι βαθύτερα στην τσέπη για να βοηθήσουν μια χώρα όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να παίρνουν πρόωρες, γενναίες συντάξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates