Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

0 'H EKT KAΘΙΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ''...

Απόλυτα έτοιμη να καταστήσει παράνομη την αγορά εντόκων γραμματίων του Eλληνικού Δημοσίου...
από τις ελληνικές τράπεζες εμφανίζεται η ΕΚΤ, σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές.


Σε δημοσίευμα, το οποίο συνυπογράφουν οι ανταποκριτές των «F.T.» σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, υποστηρίζεται ότι η αρχική προειδοποίηση της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες θα λάβει πλέον «νομική μορφή» και θα απαγορευθεί σε αυτές να προχωρούν σε αγορές εντόκων γραμματίων, γεγονός το οποίο θα αποστραγγίσει περαιτέρω τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ΕΚΤ και Τράπεζα της Ελλάδος έχουν θέσει ένα όριο μεταξύ 3,5 δισ. ευρώ, το οποίο αφορά την αξία των εντόκων γραμματίων που μπορούν οι ελληνικές τράπεζες να χρησιμοποιούν ως εχέγγυα.

Οι αρμόδιοι θεσμοί της ευρωζώνης έχουν ήδη αποστείλει, από τα μέσα Φεβρουαρίου, επιστολή-προειδοποίηση προς τις ελληνικές τράπεζες να μην προχωρούν σε αγορές ελληνικών εντόκων γραμματίων, άνω του ορίου που έχει τεθεί, καθώς δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως εγγυήσεις.

Σύμφωνα με τους F.T., αυτή τη στιγμή οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους έντοκα αξίας 11 δισ. ευρώ.

Η ΕΚΤ φροντίζει, πλέον, να καταστήσει την προειδοποίηση, «νόμιμη συνθήκη», καθώς υπάρχουν φήμες ότι μία ελληνική τράπεζα έχει «σπάσει» το όριο των 3,5 δισ. ευρώ και έχει αγνοήσει πλήρως τις προειδοποιήσεις.

Σαφώς, η επιστολή της ΕΚΤ -η οποία, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα, έχει αποσταλεί- καταφθάνει σε μία στιγμή που ενισχύονται οι ανησυχίες ότι η Αθήνα θα «ξεμείνει» από μετρητά στα μέσα Απριλίου και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στο να καλύψει το όριο των 15 δισ. ευρώ σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων, το οποίο έχουν θέσει οι δανειστές.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates