Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

0 ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ...

Με μία δεύτερη θητεία στο Eurogroup «φλερτάρει» ο Γερούν Ντάισελμπλουμ...
με τα γερμανικά ΜΜΕ να προεξοφλούν ότι ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος έχει τις «ευλογίες» της Γερμανίας για να αναλάβει το αξίωμα του 48χρονου Ολλανδού με την λήξη της θητείας του, αποκτά έναν γερό αντίπαλο.


Οπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», o Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ που οργάνωσε η εφημερίδα «Volkskrant», δήλωσε πως επιθυμεί μία δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του Εurogroup: «Θέλω να συνεχίσω. Ετσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, θα είμαι υποψήφιος». Τα σχέδιά του, μάλλον, δεν βρίσκουν σύμφωνο το Βερολίνο που θεωρεί τον Ισπανό υπουργών Οικονομικών ως τον καταλληλότερο για τη θέση αυτή.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντος, έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του για να διαδεχτεί τον Ντάισελμπλουμ, η θητεία του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Ο Ντάισελμπλουμ ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής στο Eurogrpup τον Ιανουάριο του 2013.

Για την «FAZ», δεν είναι μόνο η Γερμανία, η οποία από τον προηγούμενο Αύγουστο έχει πει πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα Ντε Γκίντος αλλά και ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο οποίος είχε δηλώσει δημόσια πως και άλλες ευρωπαικές χώρες στηρίζουν τον Ισπανό πολιτικό.

Πριν από ένα χρόνο, ο Ρομπάι είχε δηλώσει πως, τα κράτη - μέλη της Ε.Ε συμφώνησαν ότι ο Ισπανός υπουργός είναι το καταλληλότερο πρόσωπο να διαδεχθεί τον Ντάισελμπλουμ, όταν η θητεία του ολοκληρωθεί στα μέσα του 2015. Με διπλωματικό τρόπο, είχε πει: «Η κυρία Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος, θεωρεί πως ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, ντε Γκίντος, είναι ένας υποψήφιος που θα ήταν κατάλληλος να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα και άκουσα ότι και άλλες ευρωπαικές χώρες μοιράζονται την ίδια άποψη».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates