Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

0 CNBC: Αυξάνεται ξανά το ρίσκο για την Ελλάδα


«Η στιγμή της κρίσης θα έλθει στα μέσα του 2015» προειδοποιούν οι αναλυτές

Το ρίσκο για την Ελλάδα αυξάνεται ξανά προειδοποιούν οι αναλυτές, καθώς δεν έχει ακόμα κατατεθεί μια ολοκληρωμένη λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα στους διεθνείς πιστωτές.

Όπως αναφέρει το CNBC, η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας περιέγραψε κάποιες μεταρρυθμίσεις την Παρασκευή, αλλά αξιωματούχοι που πρόσκεινται στους θεσμούς που εποπτεύουν το πρόγραμμα διάσωσης ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι δεν πείστηκαν από την τελευταία της προσπάθεια να πάρει μια τελική και απολύτως αναγκαία δόση βοήθειας.

Το CNBC επικαλείται δημοσίευμα του Reuters και τις δηλώσεις αξιωματούχου της ευρωζώνης ο οποίος επισήμανε ότι η λίστα έμοιαζε περισσότερο με «έκθεση ιδεών» παρά κάτι που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο Eurogroup. Άλλη πηγή δήλωσε ότι μια πιο τεχνική λίστα θα παρουσιαστεί την Δευτέρα.

Οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο νευρικοί στο πλαίσιο μιας φαινομενικά ατέρμονης διένεξης για την Ελλάδα. Μετά την επίτευξη της συμφωνίας για παράταση του προγράμματος διάσωσης κατά τέσσερις μήνες τον Φεβρουάριο, το Χρηματιστήριο της Αθήνας έχει υποχωρήσει σχεδόν 24%.

Οικονομολόγοι της UBS προειδοποιούν ότι οι ελληνικοί κίνδυνοι θα αυξηθούν τον Απρίλιο, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας και των διεθνών εταίρων για το μέλλον του προγράμματος διάσωσης, δείχνουν έλλειψη προόδου. «Αν και η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να παρουσιάσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων στις αρχές της εβδομάδας, αναμένουμε οι διαπραγματεύσεις να είναι παρατεταμένες, και δεδομένων των σημαντικών υποχρεώσεων για εξυπηρέτηση χρέους στις επόμενες εβδομάδες, θεωρούμε ότι το κλίμα στην αγορά μπορεί να μετατραπεί πολύ πιο νευρικό ξανά τον Απρίλιο», αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους επενδυτές της η UBS.

Οι αναλυτές της UBS προειδοποιούν την ίδια στιγμή ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω εκροές καταθέσεων από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Παρότι όμως και ο Απρίλιος φαίνεται δύσκολος, η UBS αναφέρει ότι «η απόλυτη στιγμή της κρίσης θα έλθει στο μέσον του 2015, πριν από τις μεγάλες αποπληρωμές χρέους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Ο Jack Allen της Capital Economics εκτιμά ότι «στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε μια συμφωνία, τόσο για το μεταρρυθμιστικό πακέτο που προτείνεται από την ελληνική κυβέρνηση και για τη ροή της χρηματοδότησης». Και συμπληρώνει ότι «δεδομένου του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών, είναι ασαφές πόση διάρκεια θα έχει μια συμφωνία, εάν πραγματικά επιτευχθεί».
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates