Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

0 Έκκληση για χάρη σε καταδικασμένο σε απαγχονισμό στο Πακιστάν


Φρίκη από τα βασανιστήρια που του έκαναν όταν ήταν 14 ετών
Η οικογένεια ενός θανατοποινίτη, ο οποίος καταδικάστηκε για φόνο όταν ήταν έφηβος και πρόκειται να απαγχονιστεί αυτή την εβδομάδα, απευθύνει σήμερα εκκλήσεις στην κυβέρνηση να του χαρίσει τη ζωή, κάνοντας λόγο για ένα στρεβλό δικαστικό σύστημα και περιγράφοντας τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν επί μήνες στα 14 του χρόνια προκειμένου να ομολογήσει.

Την ίδια ώρα, η χώρα προχώρησε σήμερα στον απαγχονισμό εννέα θανατοποινιτών, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Οι σημερινοί απαγχονισμοί ανεβάζουν τον αριθμό των εκτελέσεων τις τελευταίες δύο ημέρες σε 21 και σε 48 από τον Δεκέμβριο που ήρθη το ανεπίσημο μορατόριουμ στην θανατική ποινή. Χθες Τρίτη εκτελέστηκαν 12 άνθρωποι.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των προγραμματισμένων εκτελέσεων.

«Το υπουργείο δεν διαθέτει σαφή στοιχεία μετά την άρση του μορατόριουμ, καθώς οι νέες υποθέσεις περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες, ανάμεσά τους κι εκείνη της τρομοκρατίας», ανέφερε σε γραπτό του μήνυμα εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η θανατική ποινή δεν μπορεί να εφαρμοστεί εναντίον ενός κατηγορούμενου, ο οποίος κατά την διάπραξη του εγκλήματος δεν έχει συμπληρώσει τα 18 του χρόνια. Η ομολογία που αποσπάται με βασανιστήρια επίσης δεν είναι αποδεκτή.

Ωστόσο, οι συνήγοροι του Σαφκάτ Χουσέιν υποστηρίζουν ότι ήταν μόλις 14 ετών το 2004 όταν βασανίστηκε προκειμένου να ομολογήσει τον φόνο ενός παιδιού. Πρόκειται να απαγχονιστεί αύριο Πέμπτη.

«Τον έκαψαν με τσιγάρα, τον υπέβαλαν σε ηλεκτροσόκ. Η αστυνομία είχε υπό κράτηση ένα 14χρονο αγόρι για τέσσερις μήνες και 14 μέρες (προτού του αποσπάσει κατάθεση). Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί τι πρέπει να πέρασε», είπε στο Ρόιτερς ο αδελφός του Μανζούρ.

«Και περνάμε αυτή την δοκιμασία επειδή είμαστε φτωχοί. Αν ο Σαφκάτ ονομαζόταν Σαρίφ ή Ζαρντάρι θα τριγυρνούσε ελεύθερος».

«Για το όνομα του Θεού, μη μου στερήσετε τον Σαφκάτ, είναι το μικρότερό μου παιδί. Είναι αθώος», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Μουζαφαραμπάντ, την πρωτεύουσα του πακιστανικού Κασμίρ, απ΄όπου κατάγεται ο Σαφκάτ, η μητέρα του Μακανί Μπεγκούν.

Η δημοσιογράφος Φατίμα Μπούτο, η ανιψιά της δολοφονηθείσας πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο, ασχολείται στενά με την υπόθεση του Σαφκάτ.

«Δεν υπήρξε ούτε λεπτό ενδοσκόπησης, σκέψης, μόνο μία σπασμωδική έκκληση για εκδίκηση. Στο Πακιστάν, το αίμα θα πληρώνεται πάντα με αίμα», έγραψε η Φατίμα στην New York Times σχετικά με την άρση του μορατόριου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τσόντρι Νισάρ Αλί Χαν είχε δεσμευτεί για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ηλικία του Σαφκάτ, αλλά οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν ήρθε κανένας σε επαφή ούτε με εκείνους ούτε με την οικογένεια.

«Θα πάμε στο υπουργείο Εσωτερικών πάλι σήμερα. Έχουμε μαζί μας αποδείξεις (περιλαμβανομένου του πιστοποιητικού γεννήσεως) και θέλουμε να ρωτήσουμε τι άλλο χρειάζονται», είπε στο Ρόιτερς ο Σαχάμπ Σιντίκουι, της ΜΚΟ νομικής εταιρείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Justice Project Pakistan που εκπροσωπεί τον Σαφκάτ.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ ήρε το μορατόριουμ στις 17 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά την επίθεση Πακιστανών Ταλιμπάν σε σχολείο στην οποία σκοτώθηκαν 134 μαθητές και 19 ενήλικες.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates