Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

0 Ανοίγει η πόρτα του Δημοσίου με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου


Ανοίγει η πόρτα του Δημοσίου με το νομοσχέδιο ΚατρούγκαλουΜέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, που θα ανοίγει... διάπλατα τις πόρτες του Δημοσίου.
Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επαναπροσλήψεις απολυμένων, εθελοντική κινητικότητα, επανασύσταση κλάδων, εθελοντική επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών στους ΟΤΑ . 
Επίσης, όπως αναφέρει το newsit.gr, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, του προσωπικού των ΑΕΙ, καθώς και των σχολικών φυλάκων, που καταργήθηκαν. Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Επιπλέον, θα υπάρξουν ρυθμίσεις με τις οποίες επιλύονται ζητήματα εκδημοκρατισμού στο Δημόσιο, με την κατάργηση της υποχρεωτική αργίας, για πειθαρχικά παραπτώματα, την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης κλπ.
Τέλος, θα εισαχθεί το θεσμικό πλαίσιο για την Κάρτα του Πολίτη, που θα τεθεί αρχικά σε πιλοτική μορφή, μόνο για το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates