Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

0 ''ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ;''

«Μήπως θα πρέπει να υψώσει και η Γερμανία το δάκτυλο στην Αθήνα;», υποστήριξε στην εκπομπή του ο δημοσιογράφος του CNN, Ρίτσαρντ Κουέστ, επικαλούμενος... τη δυσφορία ορισμένων Γερμανών πολιτών για την συμπεριφορά του Ελληνα υπουργού Οικονομικών απέναντι στο Βερολίνο.

«Εκανε την χειρονομία ή δεν την έκανε ο Γ. Βαρουφάκης;», σχολιάζει ο Αμερικανός δημοσιογράφος σε άρθρο του στο CNN το οποίο απεικονίζει το επίμαχο βίντεο το 2013 με τον υπουργό Οικονομικών να υψώνει το προτεταμένο δάκτυλο.

Μετά τη διάψευση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών στο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης «ARD» ο Γ. Βαρουφάκης έσπευσε να δηλώσει ότι ουδέποτε έκανε αυτή τη χειρονομία στον γερμανικό λαό επισημαίνοντας ότι το βίντεο είναι ψεύτικο και λίγες αργότερα εμφανίστηκε να λέει ότι έκανε τη χειρονομία, όχι όμως στους Γερμανούς.

Η στάση του έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων Αθήνας - Βερολίνου. Η Αθήνα έχει ανάγκη από την οικονομική βοήθεια της Γερμανίας για να μείνει στην ευρωζώνη. Και Η Γερμανία χάνει την υπομονή της με αυτή την συμπεριφορά και με κάποιους να θέλουν αυτή τη φορά το Βερολίνο να υψώσει το «δάκτυλο» στην Αθήνα.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, αναλύοντας την στάση του Γ. Βαρουφάκη απέναντι στην γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνει πως, είναι λογικό να λέει κάποιος άλλα όταν είναι στην αντιπολίτευση, και άλλα όταν είναι στην κυβέρνηση.

Στο σημείο αυτό ακριβώς έκανε το λάθος ο Βαρουφάκης. Είπε ότι είχε να πει το 2013 όταν δεν ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απευθυνόμενος στους Γερμανούς και δύο χρόνια αργότερα τα διαψεύδει. Με τους Γερμανούς πολίτες να διερωτώνται αν πράγματι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών είχε κάνει άσεμνη χειρονομία προς το γερμανικό λαό, οι σχέσεις των χωρών έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο τους. Για το λόγο αυτό, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα στο Βερολίνο, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα..., επισημαίνει το CNN.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung», σχολιάζοντας το επικείμενο ραντεβού Μέρκελ- Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα στη γερμανική πρωτεύουσα, επισημαίνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Η Γερμανίδα καγκελάριος θεώρησε πως τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να συζητήσει με την ελληνική ηγεσία», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates