Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

0 ''ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΙΣΗ''...

Η εμπιστοσύνη είναι είδος εν ανεπαρκεία, αυτή τη στιγμή, στην Ευρωζώνη που βίωσε ακόμα μια εβδομάδα αιχμών...
και εκατέρωθεν κριτικής. Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί αναλυτές αναρωτιούνται αν οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της, αλλά και των δανειστών της, μπορούν να διασωθούν.



Αυτό θα διαφανεί και μετά τις σημερινές συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Μάρτιν Σουλτς και τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ χθες, μετά την επαφή που είχε με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ, εμφανίστηκε κάθετος ότι οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν, ότι η Ελλάδα θα μείνει προσκολλημένη στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί κι ότι η δόση προς το ΔΝΤ θα πληρωθεί. Ότι δηλαδή η ελληνική πλευρά θα είναι καθόλα εντάξει με τους εταίρους της.

Κι όλα αυτά την ώρα που έχουν αρχίσει και πάλι να ακούγονται φωνές ότι ένα Grexit θα είχε τελικά σοβαρό αντίκτυπο στις άλλες χώρες της ευρω-περιφέρειας και σε όλη την Ευρωζώνη.

Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας και αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΟΣΑ, Mari Kiviniemi,δήλωσε νωρίτερα στο CNBC ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι το εννοεί όταν λέει ότι θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις που οφείλει.

«Το ερώτημα – κλειδί είναι η υλοποίησή τους», είπε στο περιθώριο του ανοιξιάτικου φόρουμ στη Λίμνη του Κόμο. «Είναι ένα πολύ δύσκολο έργο αυτό και φυσικά η Ελλάδα θα πρέπει να συνεργαστεί, να διαπραγματευτεί και να πετύχει συμφωνία με την τρόικα».

Οι επόμενες ημερομηνίες είναι για την Ελλάδα ασφυκτικές, καθώς σήμερα πρέπει να καταβληθούν 340 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενλω εντός της επόμενης εβδομάδας (στις 16 και τις 20/3) πρέπει να πληρωθούν άλλες δυο δόσεις της τάξης του 0,6 δισ. και 0,3 δισ, ευρώ επίσης προς το ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει ο Robert Kuenzel, διευθυντής οικονομικής έρευνας της Daiwa Capital Markets, ενώ η Ελλάδα θα αποπληρώσει στην ώρα της τη δόση (σ.σ. όπως και έγινε), το μέλλον διαγράφεται «μαύρο».

«Με τα φορολογικά έσοδα να εμφανίζουν υστέρηση τον Μάρτιο, η πρόσβασή της Ελλάδας στις ξένες αγορές γίνεται αδιανόητη και η ΕΚΤ δίνει ρευστότητα με το σταγονόμετρο στο τραπεζικό σύστημα μέσω της αύξησης του ELA. Όλα αυτά συνιστούν μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική κυβέρνηση».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates