Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

0 Κυβέρνηση: Δεν αποσύρει τα νομοσχέδια – Ζητάει τη στήριξη της αντιπολίτευσης «απέναντι στους εκβιασμούς»


alexis-tsipras«Αποδεικνύεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια δεν μπορούν να εγγυηθούν τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη».


Έτσι απαντάει το Μαξίμου στην ενέργεια του εκπροσώπου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο να αποστείλει επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να θέσει βέτο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις με την αιτίαση ότι πρόκειται για «μονομερείς ενέργειες».
Ουσιαστικά το Μαξίμου θεωρεί ότι η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τις ανησυχίες του ότι τα τεχνικά κλιμάκια επιχειρούν να πάνε πίσω από την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να προχωρήσουν στην πέμπτη αξιολόγηση στη βάση της προηγούμενης κατάστασης, δηλαδή του μνημονίου.
«Το να θεωρεί κανείς ‘’μονομερή ενέργεια’’ την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη» αναφέρει χαρακτηριστικά το Μαξίμου και καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς».«Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;» διερωτάται το πρωθυπουργικό γραφείο.Πηγές από το Μαξίμου ανέφεραν ότι «προχωραμε κανονικά».
Βούτσης: «Άτοπες αιτιάσεις» από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών.
Σχετικές δηλώσεις έκανε από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ο οποίος μίλησε «ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις» από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών.Ξεκαθάρισε δε ότι «είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί».
«Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της Υπουργού αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, δείχνοντας την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη ψήφιση του νομοσχεδίου παρά τις πιέσεις των δανειστών.
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις
Στο μεταξύ, Κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, προκειμένου να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ενώ ρυθμίζει και ασφαλιστικά θέματα επείγοντος χαρακτήρα. Η συζήτησή του στις αρμόδιες Επιτροπές θα ξεκινήσει την Πέμπτη.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates