Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

0 Δύο χρόνια εκτός ΕΣΗΕΑ ο Βερύκιος για ομοφοβικά σχόλια


Κορτώ: Δεν θα υπομείνουμε άλλα θύματα βίας

Την ποινή των δύο ετών προσωρινής διαγραφής από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αττικής επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει το Μάρτιο του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.

Σε ραδιοφωνική του εκπομπή, ο δημοσιογράφος είχε χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων τον συγγραφέα «κυρά Αυγουστίνα» και επικρότησε σχόλιο ακροατή για τους γκέι που έλεγε ότι «τους χρειάζεται χρυσαυγίτης».

Ο ίδιος ο συγγραφέας μόλις έμαθε την ποινή έγραψε στο Facebook:

«Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε τον Δήμο Βερύκιο για το ομοφοβικό του παραλήρημα εναντίον μου. Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας όλες κι όλους για τις δεκάδες καταγγελίες που στείλατε. Η αυστηρότητα της ποινής δεν με αφορά, αλλά το σκεπτικό της απόφασης ανοίγει το δρόμο για περισσότερο σεβασμό απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και την άνευ όρων καταδίκη της στοχοποίησής τους. Πλέον αναμένουμε και τη Δικαιοσύνη να προασπίσει το δικαίωμα όλων μας να μιλάμε και να ζούμε ελεύθερα, χωρίς τον φόβο επιθέσεων.

Δεν θα υπομείνουμε άλλα θύματα βίας. Δεν θα θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Στεκόμαστε ενωμένοι, με θάρρος, απέναντι σε κάθε εχθρό της ελευθερίας».

Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates