Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

0 Αναζητούνται ευρωπαϊκοί πόροι για τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία

Για τη συνολική θεσμική παρέμβαση ως προς την κοινωνική στήριξη του...
 μαθητικού πληθυσμού (σίτιση, εμβολιασμός κλπ) προωθείται πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη σύσταση Διϋπουργικής Επιτροπής με συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας, του Εργασίας και του Υπουργείου Υγείας, όπως ενημερώνει με γραπτή του απάντηση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης

Παράλληλα γνωστοποιεί ότι αναζητούνται ευρωπαϊκοί πόροι για τη βιώσιμη χρηματοδότηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής, όπως η σίτιση των μαθητών στα σχολεία της Χώρας.

Όσον αφορά τη σίτιση των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Χώρας σύμφωνα με τη νομοθεσία το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αυτό που χρηματοδοτεί του Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη του κόστους σίτισης των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Ο κ. Βούτσης πραγματοποίησε στις 26 Φεβρουαρίου συνάντηση με εκπροσώπους ΕΛΠΕ και Συλλόγων Γονέων με αντικείμενο την ανεύρεση άμεσων και αποτελεσματικών λύσεων, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα της σίτισης των μαθητών.

Θυμίζουμε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ήταν και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στα σχολεία ενώ και το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε προτείνει τη στα πλαίσια της θεσμοθέτησης της σχολικής μέριμνας τη διοργάνωση σχολικών συσσιτίων, δεκατιανό για όλους τους μαθητές και γεύμα στα ολοήμερα δημοτικά καθώς και δωρεάν προληπτικό υγειονομικό έλεγχο των παιδιών που δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates