Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

0 Καταπέλτης το πόρισμα για την εξαφάνιση του Β. Γιακουμάκη – Οι τραμπουκισμοί και οι πολιτικές παρεμβάσεις


giakoumakis2


«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τον εξαφανισμένο φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς αναδεικνύει άγριο τραμπουκισμό και πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ φοιτητών από την Κρήτη και καταγράφει όλες τις άσχημες συνθήκες που βίωνε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Από το πόρισμα προκύπτουν ευθύνες στη διεύθυνση της Σχολής και τον επί έξι συναπτά έτη διευθυντή τηςΚώστα Μάντζαρη. Από την έρευνα διαπιστώνεται ότι τα πάρα πολλά περιστατικά βίας με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ουδέποτε είχαν γνωστοποιηθεί στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στην Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Μάντζαρης απειλείται άμεσα -ίσως και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας- με αποπομπή από τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής, ύστερα από τη σύγκλιση των αρμόδιων οργάνων που θα αποφασίσουν για την τύχη του.
Ο κ. Μάντζαρης φέρεται να έχει δεχθεί τηλέφωνα τα προηγούμενα χρόνια από πολιτικό (ή πολιτικά) πρόσωπα προκειμένου να τύχουν συγκεκριμένοι φοιτητές από την Κρήτη ευνοϊκής μεταχείρισης. Ουδέποτε, ωστόσο, ενημερώθηκαν για αυτά οι Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στο πόρισμα περιλαμβάνονται επίσης μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη που μιλούν για τον ακατάπαυτο τραμπουκισμό που δεχόταν.
Για τα βασικά σημεία του πορίσματος έχει ήδη ενημερωθεί και η οικογένεια του 20χρονου και προς το παρόν δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Ο 20χρονος έπεφτε συχνά θύμα βίαιης συμπεριφοράς από ομάδα φοιτητών από την Κρήτη. Ειδικότερα, η συμπεριφορά εις βάρος του ξεκίνησε από το 1ο έτος φοίτησής του στη σχολή, κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο. Καθηγήτρια της σχολής είχε ενημερώσει τους αρμοδίους για την κατάσταση που βίωνε ο φοιτητής τον Μάρτιο του 2014
Στο πρώτο τρίμηνο του δεύτερου έτους, η κατάσταση βελτιώθηκε, ωστόσο τα πειράγματα από κρητικούς φοιτητές επέστρεψαν στις 10 Ιανουαρίου, λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί. Για το πόρισμα έχει ενημερωθεί και η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Τα αρμόδια στελέχη πήραν 25 καταθέσεις και έχουν συλλέξει στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών. Σε επίπεδο προανάκρισης, από την πλευρά της Αστυνομίας, ζητήθηκαν συμπληρωματικές καταθέσεις από σπουδαστές της σχολής.
Τη Δευτέρα το πρωί πρόκειται να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης, που διενήργησε τριμελής επιτροπή για τις συνθήκες φοίτησης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το πόρισμα παραδόθηκε στον Σέρκο Χαρουτουνιάν, πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, που είναι ο εποπτεύουν οργανισμός της Σχολής.
Το Πόρισμα
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, μετά από την πολυήμερη ΕΔΕ, το πόρισμα κατέληξε σε τρία βασικά σημεία τα οποία εκτιμάται ότι ρίχνουν φως στην μυστηριώδη εξαφάνιση.
Συγκεκριμένα το πόρισμα κάνει λόγο:
- για πολιτική παρέμβαση
- για ευθύνες του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων
- για κακές συμπεριφορές συμφοιτητών του Βαγγέλη
Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffington Post, την εκτίμησή τους ότι ο Γιακουμάκης δεν έφυγε ποτέ από τα Ιωάννινα εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση της εξαφάνισης του 22χρονου φοιτητή.
Η κινητοποίηση είναι πρωτοφανής και εστιάζεται πλέον στο νομό, όπου μεταβαίνει κλιμάκιο ερευνητών από την Αθήνα με επικεφαλής τον ντετέκτιβ Γιώργο Τσούκαλη.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates