Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

0 ''Η ΕΚΤ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ''...


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι...
είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός,  ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κλείσει την πόρτα στην Ελλάδα για το αίτημά της να αυξηθεί το όριο για την έκδοση εντόκων γραμματίων.


Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός με  με τον κ. Ντράγκι έγινε σε καλό κλίμα και ήταν εποικοδομητική.

Παράλληλα, όμως, συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός  τόνισε στον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι σέβεται την αυτονομία της ΕΚΤ η οποία «δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις».

Οι ίδιες πηγές λένε πως ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Ντράγκι ότι η ΕΚΤ, ως αυτόνομος οργανισμός, πρέπει να αντιμετωπίζει το ίδιο τη χώρα, «ανεξάρτητα αν ο υπουργός Οικονομικών ονομάζεται Γ. Σουρνάρας, Γκ. Χαρδούβελης ή Γ. Βαρουφάκης».

Όσον αφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ολάντ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άντρες συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς..

Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση των δύο υπουργών και στην Αθήνα.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates