Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

0 ΣΤΑ 654 ΕΥΡΩ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ...


Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται...
να θέσει σε εφαρμογή το α’ σκέλος της αύξησης του κατώτατου μισθού.


Σε πρώτη φάση, θα υπάρξει ενιαιοποίηση των κατώτατων αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που πληρώνονται με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), ανεξάρτητα από την ηλικία του. Έτσι, θα πάψει να ισχύει ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ για όλους, αλλά 511 ευρώ ειδικά για όσους είναι κάτω των 25 ετών. Στη συνέχεια θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, στα 654 ευρώ, δηλαδή θα προκύψει εξίσωση ανάμεσα στο κατώτατο ημερομίσθιο των υπαλλήλων γραφείου, του ιδιωτικού τομέα, με το ημερομίσθιο που ισχύει για τους εργατοτεχνίτες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από το υπουργείο Εργασίας που επικαλείται το dikaiologitika.gr, η σχετική διάταξη θα εισαχθεί στη Βουλή, με τη σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών εταίρων. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συμφωνία, έτσι ώστε να προκύψει η τελική αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, πιθανότατα το β’ εξάμηνο του 2016. Ταυτόχρονα, θα δοθούν και τα κίνητρα, φορολογικά και ασφαλιστικά, που θα καρπωθούν οι εργοδότες, έτσι ώστε να μπορούν να δεχθούν ευκολότερα τις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας θα θέσει σε ισχύ, με άλλο νομοσχέδιο, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Με ειδικές διατάξεις που θα περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα προβλέπονται βελτιώσεις σε επιμέρους, αλλά εξίσου σημαντικά εργασιακά ζητήματα, όπως είναι η περίοδος διαπραγμάτευσης, η μετενέργεια των συμβάσεων, η επεκτασιμότητά τους, καθώς και το θέμα της λειτουργίας του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates