Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

0 Αποχώρησαν όλες οι ξένες εταιρείες από τον διαγωνισμό για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

Με καταθέσεις προσφοράς μόνο από τις ελληνικές ΕΛΠΕ και Energean Oil για τις τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έληξε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων...

Σύμφωνα με το protothema.gr, η μη καταβολή προσφοράς από την ιταλική εταιρεία ΕΝΕL κρίνεται πολύ σημαντική δεδομένου ότι ο διαγωνισμός εξαρχής κινήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε η ίδια τον περασμένο Απρίλιο για τις περιοχές Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των ονομάτων Που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον ήταν η ιταλική ENEL, οι ΕΛΠΕ, Energean Oil, η Shell, η γαλλική Total και η ισπανική Repsol.

Η νέα κυβέρνηση διαβεβαίωσε πως δεν σκοπεύει να σταματήσει τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την παραχώρηση των οικοπέδων σε Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Βέβαια, για το νέο γύρο παραχωρήσεων που αφορά τα 20 θαλάσσια οικόπεδα ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε θα επανεξετασθούν οι όροι προς όφελος του δημόσιου εθνικου συμφέροντος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Energean, η προσφορά κατατέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αντανακλά στις εκτιμήσεις της Energean για τις προοπτικές εντοπισμού και αξιοποίησης του δυναμικού υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, καθώς οι δύο περιοχές αποτελούν φυσική γεωλογική συνέχεια των Ιωαννίνων και του Κατακόλου. 
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates