Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

0 ''ΣΑΦΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ''...

Το κλείσιμο θέσεων στα ομόλογα και τις μετοχές της περιφέρειας της Ευρωζώνης προτείνει στους πελάτες της - επενδυτές ...
η Goldman Sachs βλέποντας επιπλοκές από τον ελληνικό κίνδυνο. Και αυτό καθώς κρίνει πως η πιο επιθετική πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος.


Στο πρωινό της σχόλιο σημειώνει πως μέχρι στιγμής το βασικό της σενάριο παραμένει ότι Ελλάδα και πιστωτές θα τα βρουν τελικά και ως εκ τούτου η μετάδοσης απ' την χρηματοοικονομικής έντασης στην Ελλάδα θα είναι μέτρια. Κάτι που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται, όπως σχολιάζει.

Ωστόσο υπογραμμίζει πως η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αποδεικνύεται πιο ευρωσκεπτικιστική και με συγκρουσιακή απ' ότι περίμενε. Κάτι που αυξάνει, σύμφωνα με την Goldman το ρίσκο ενός πολιτικού σφάλματος που θα οδηγήσει σε ένα οικονομικό και χρηματοοικονομικό ατύχημα και, πιθανόν, στην έξοδο της Ελλάδας απ' την Ευρωζώνη.

Αν και οι ευρωπαϊκές Αρχές διαθέτουν τώρα καλύτερα εργαλεία να αντιμετωπίσουν τις αναταράξεις των αγορών, αυτά δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν πριν ενταθεί ή υλοποιηθεί ο κίνδυνος του Grexit, σημειώνει η Goldman. Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν πως περιμένουν σημαντική μεταβλητότητα της αγοράς λόγω ενός γεγονότος με συστημικό χαρακτήρα όπως για παράδειγμα ένα Grexit. Και όπως σημειώνει η ένταση και η επιμονή της μεταβλητότητας θα επηρεαστεί απ' την διαδικασία με την οποία ένα Grexit μπορεί να γίνει και στη φύση της πολιτικής απάντησης απ' τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmnoey
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates