Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

0 Προειδοποίηση-κεραυνός απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν στη Μέρκελ... [video]

Προειδοποίηση-κεραυνός από αυτές που σίγουρα δεν συνηθίζονται στις συναντήσεις ξένων ηγετών απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν στην καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ...

αναφορικά με την περίπτωση που η Ουκρανία ή καλύτερα το καθεστώς του ΚΙέβου επιχειρήσει επίθεση στις περιοχές της Νέας Ρωσίας ή ακόμα και της Κριμαίας (όλες οι πληροφορίες των ρωσικών υπηρεσιών αυτό καταδεικνύουν).

Σε ένα βίντεο που πραγματικά "λέει πολλά" ο Β.Πούτιν στην τελευταία του συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ, ερωτώμενος από δημοσιογράφο αν η Ρωσία θα υποχωρήσει στο θέμα της Ουκρανίας προκειμένου να μην κλιμακωθεί η κατάσταση η απάντηση ήταν πραγματικά αποσομωτική:

"Στην πατρίδα μου λέμε το εξής ρητό: Η πρώτη νύχτα του γάμου δεν τελειώνει χωρίς γαμ...σι"!

Δείτε την έκφραση της Μέρκελ όταν ο διερμηνέας της το μεταφέρει στα ακουστικά στη γερμανική. Το τι εννοούσε είναι σαφές και σε ότι αφορά την Ουκρανία, αλλά και τους δυτικούς που επιμένουν να εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις...

Δείτε το βίντεο


Play Button


Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ.Λαβρόφ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ιντερφάξ ανέφερε ότι "Η Μόσχα έχει πληροφορίες για στρατιωτικές προετοιμασίες της Ουκρανίας προκειμένου να επιτεθεί σε περιοχές και πληθυσμούς κατάστασης στο ανατολικό τμήμα της. Υπάρχουν πληροφορίες πολύ ανησυχητικές, εμείς τις επισημαίνουμε, οι δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονται για το προσεχές μέλλον. Εάν η  επόμενη προσπάθεια είναι η στρατιωτική λύση στο πρόβλημα, θα ήταν μια καταστροφή», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον ομόλογό του, της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, υπάρχουν πληροφορίες, που δεν αμφισβητούνται από την ουκρανική πλευρά, ότι η χώρα έχει κηρύξει μερική επιστράτευση.

«Γίνεται αναφορά σε διαφορετικούς αριθμούς, αλλά πρόκειται να κινητοποιηθούν από 50 έως  200 χιλιάδες πολίτες», είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ρωσία θα συνεχίσει να απαιτεί από τη Δύση να ασκήσει πίεση στο «κόμμα του πολέμου» στο Κίεβο, προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο της στρατιωτικής κινητοποίησης  στην ανατολική Ουκρανία.

Εάν δεν συμμορφωθούν ούτε η Δύση αλλά ούτε το Κίεβο τότε είναι δεδομένο ότι η Ρωσία με το που θα επιχειρηθεί η δεύτερη εισβολή στη Νέα Ρωσία θα έχει ενεργό ανάμειξη με σκοπό την υποστήριηξη των νεορωσικών πληθυσμών. Αλλωστε η δήλωση του Β.Πούτιν τα λέει όλα...

Σεο μεταξύ ένδεκα άμαχοι Nεορώσοι σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από τις δυνάμεις του Κιέβου, όταν επλήγη ένα λεωφορείο στο Ντονέτσκ της Νέας Ρωσίας, σε μια επίθεση που ήταν η φονικότερη από την έναρξη της εκεχειρίας της 9ης Δεκεμβρίου.

Οι θάνατοι αυτοί προστίθενται σ' αυτούς ενός Ουκρανού στρατιώτη και τριών αμάχων Νεορώσων στο Ντονέτσκ και τη γύρω περιοχή, που είχαν ανακοινωθεί το πρωί, την επομένη της αποτυχίας των συνομιλιών στο Βερολίνο για τη διοργάνωση μιας ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής με τους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Το λεωφορείο επλήγη στη στρατηγικής σημασίας οδό που συνδέει το προπύργιο του Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη, στις όχθες της Αζοφικής, την τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ναζιστικών δυνάμεων του Κιέβου

Σε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα εικονίζεται ένα λεωφορείο χωρίς τζάμια, τα οποία έχουν σπάσει από θραύσματα, μέσα στο οποίο υπάρχουν πτώματα γυναικών. Το έδαφος είναι χιονισμένο και έχει λεκέδες από αίμα.

Ο επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην ανατολική Ουκρανία Ερτουγκρούλ Απακάν εξέφρασε με ανακοίνωση τη λύπη του για τη "σαφή επιδείνωση της κατάστασης επί του πεδίου τις τελευταίες 24 ώρες", περιλαμβανομένης της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Κάλεσε τα εμπόλεμα μέρη σε «άμεση κατάπαυση του πυρός».

Πηγή
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates