Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

0 Αυτοί είναι οι Τούρκοι: Το lifestyle και τα πιστεύω των γειτόνων μας

Μια μεγάλη έρευνα για τις συνήθειες των Τούρκων με τίτλο “Οδηγός κατανόησης της Τουρκίας”
πραγματοποίησε...πρόσφατα η εταιρεία ερευνών Ipsos KMG η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Posta από την οποία προκύπτουν ενδιαφέρονται στοιχεία.

Σύμφωνα με την έρευνα 20% από τους Τούρκους και το 18% από τις Τουρκάλες που ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι γυναίκες μπορεί να χαστουκίζονται αν αυτό είναι είναι απαραίτητο. Αντίστοιχα τα ποσοστά για το εάν η γυναίκα πρέπει να ζητάει την άδεια του συζύγου της για να εργαστεί είναι 69% στους Τούρκους και 57% στις Τουρκάλες.



Σε ότι αφορά το θέμα της μαντίλας, το 70% των γειτόνων μας πιστεύει ότι οι φοιτήτριες μπορούν να φορούν μαντίλα και το 57% ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για γυναίκες δημόσιους υπαλλήλους. Οι Τουρκάλες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν σε ποσοστό 60% ότι φορούν μαντίλα όταν βγαίνουν έξω και 37% και εντός του σπιτιού. 46% των Τούρκων θεωρεί σημαντικό ότι η σύζυγος τους φοράει μαντίλα. Παράλληλα 38% από τις Τουρκάλες δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει φορέσει μέικ απ.


Στον τoμέα των media, 60% των Τούρκων πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να λογοκρίνονται ενώ 61% πιστεύει ότι ορισμένες ιστοσελίδες θα έπρεπε να κλείσουν. Αυτό όταν ένα ποσοστό 68% δεν έχει μπει ποτέ στο ίντερνετ.

46% των Τούρκων που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν έχουν ασκηθεί ποτέ στην ζωή τους (ούτε καν απλό περπάτημα), 38% δεν έχουν βγει ποτέ για φαγητό έξω με την οικογένεια, ενώ 39% επισκέπτεται φίλους ή συγγενείς τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι 56% των Τούρκων δηλώνει ότι δεν έχει φωτογραφηθεί με εξαίρεση τις φωτογραφίες για κάποιο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο).


Οι γείτονες είναι φανατικοί της τηλεόρασης. Σε ποσοστό 84% δηλώνουν ότι το αγαπημένο τους χόμπι είναι η παρακολούθηση κάποιου τηλεοπτικού προγράμματος. 65% παρακολουθούν ειδήσεις, 62% τουρκικές σαπουνόπερες (77% στις γυναίκες), 41% τηλεπαιχνίδια και 40% οτιδήποτε παίζει η τηλεόραση.

Τέλος 96% δηλώνει ότι δεν έχει παρακολουθήσει όπερα ή μπαλέτο, 80% ότι δεν έχει δει ποτέ θέατρο, 73% ότι δεν έχει πάει ποτέ σε συναυλία και 56% ότι δεν έχει πάει σινεμά.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates