Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

0 Η Facebook είχε επαφές για επενδύσεις με την κινεζική Xiaomi

Mark-Zuckerberg
Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Mark Zuckerberg,
φέρεται να επιχείρησε επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphones Xiaomi.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η επαφή ανάμεσα στον Zuckerberg και τον διευθύνοντα σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, έγινε κατά τη διάρκεια ιδιωτικού γεύματος που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα.
Τα οφέλη προφανώς θα ήταν σημαντικά και για τις δύο πλευρές, αλλά όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αιτία φέρεται να ήταν οι σοβαρές επιφυλάξεις του Lei Jun, ως προς τις πολιτικές συνέπειες του εγχειρήματος, για την κινεζική εταιρεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook δεν είναι διαθέσιμη στην Κίνα και όπως είναι φυσικό τα στελέχη της εταιρείας θα ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.
Από την πλευρά της η Xiaomi αν και μετρά μόλις τέσσερα χρόνια ζωής έχει καταφέρει να αναρριχηθεί ήδη στην τρίτη θέση των κατασκευαστών smartphonesπαγκοσμίως, με κύριο όπλο τη διάθεση προσιτής τιμής ταμπλετών και smartphonesσε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία. Βέβαια, η περαιτέρω διεθνής επέκταση αποτελεί στρατηγικό στόχο για την κινεζική εταιρεία.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η Xiaomi πέτυχε την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας τη συνολική της αξία στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια.
Την επόμενη εβδομάδα η Xiaomi αναμένεται να προχωρήσει στην παρουσίαση της νέας της ναυαρχίδας σε ειδικό event που θα πραγματοποιηθεί το Πεκίνο.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates