Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

0 Πέρασαν οι θέσεις της Ελληνικής πλευράς - Δεν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία!

Η Ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεπικουρούμενη από τις κυβερνήσεις της Αυστρίας της Σλοβενίας και της Φινλανδίας και υπο
την "απειλή" του ΒΕΤΟ ανάγκασαν την Γερμανία και την ΕΕ σε άτακτη υποχώρηση μπλοκάροντας όλες τις νέες κυρώσεις που ετοιμάζονταν κατά της Ρωσίας!
Πρόκειται για μια πρώτη μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας...
σε Ευρωπαικό επίπεδο απο την εποχή του ΟΧΙ του Κ. Καραμανλή και το ΒΕΤΟ κατά των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το REUTERS η στάση της Ελλάδας προκάλεσε τη δυσφορία του Γερμανού ΥΠΕΞ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποιος δήλωσε ότι «δεν είναι μυστικό ότι η νέα θέση της Ελλάδας δεν κάνει ευκολότερη τη σημερινή συζήτηση» αλλά μετά την 20λεπτη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Κοτζιά γερμανός αξιωματούχος στο Βερολίνο δήλωσε ότι «είμαι λιγότερο ανήσυχος από ό,τι πριν». 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι «επελέγη ο διάλογος έναντι των κυρώσεων» για να προσθέσει ότι «Αφαιρέθηκε η πρόταση για νέες κυρώσεις. Οι διαπραγματεύσεις έληξαν με έναν καλό συμβιβασμό ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελλάδα».

Από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι η Ελλάδα κατάφερε, σε συνεργασία με άλλες χώρες που παλεύουν για την εξεύρεση διπλωματικής διεξόδου στην Ουκρανία και για τη σταθερότητα της περιοχής, να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία.

«Οπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρά τα αρχικά μηνύματα διαφόρων κύκλων, δεν θα υπάρξει επέκταση των οικονομικών κυρώσεων.

Παράλληλα, οι υφιστάμενες κυρώσεις ανανεώνονται μόνο έως τον Σεπτέμβριο και όχι για ένα χρόνο, ενώ δεν υπήρξε ρητή αναφορά στην προσθήκη Ρώσων πολιτών σε καταλόγους ατομικών κυρώσεων.

Αποδείχθηκε σήμερα ότι άξονας της ευρωπαϊκής πολιτικής της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι η άκριτη ευθυγράμμιση με τις επιλογές άλλων, ούτε η μη διπλωματία, αλλά μόνο η ενεργητική, πολυδιάστατη δραστηριοποίηση της Ελλάδας στην ΕΕ» σημειώνεται από την κυβέρνηση.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates