Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

0 Έφυγε η Μερκελ...

Επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Μετά τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, τις θερμές χειραψίες, τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες και το πλουσιοπάροχο γεύμα στην Πλάκα, αναχώρησε για το Βερολίνο, με την κυβέρνηση να κάνει τον απολογισμό της.

088EEBF26E3EB8C56BA647F745B8CE71


Στον απόηχο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και εν μέσω του καλού κλίματος που από νωρίς είχαν φροντίσει να διαμορφώσουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η καγκελάριος συνάντησε νέους επιχειρηματίες και… παλιές καραβάνες του επιχειρείν, συνομίλησε κεκλεισμένων των θυρών με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, οι οποίοι της έθεσαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά επί της ουσίας… κουβέντα για την ταμπακιέρα (σ.σ.: το χρέος).

Η κυρία Μέρκελ, εμφανώς ικανοποιημένη, απέδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή της συνταγής λιτότητας και επιστρέφει στη Γερμανία και στους ψηφοφόρους της κομίζοντας το μήνυμα ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μεν σκληρό (με θυσίες και ανεργία) αλλά έφερε αποτέλεσμα, διότι «είχε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Έδωσε, δε, την υπόσχεση ότι η κυβέρνησή της θα συνδράμει στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο τη λύση για το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας την παρέπεμψε στις… καλένδες.

Η πρωτεύουσα επανήλθε στους κανονικούς της ρυθμούς λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής, με τους αστυνομοκρατούμενους δρόμους να δίνονται στην κυκλοφορία και τα συνδικάτα-κόμματα να κάνουν τη δική τους αποτίμηση για τη συμμετοχή στις έκτακτες κινητοποιήσεις.

Το επιχειρείν στην ατζέντα της Μέρκελ

Οι πρώτες συναντήσεις που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν με επιχειρηματίες σε ειδικό φόρουμ στο ξενοδοχείο Hilton. Οι δύο πολιτικοί ηγέτες συνομίλησαν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα οι Cocomat, Pharmathen, Helia, Gaia, Αταλάντη SA, M Culturing Co, Robert Bosch SA, Jungheinrich Hellas Ltd, Upstream, Papadopoulou SA, S&M, αλλά και με τους Γ. Ρέτσο (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), Α. Σαββάκη (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας), Β. Κορκίδη (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου).

Παρόντες ήταν και οι επιχειρηματίες από τον χώρο της τεχνολογίας, κυρίως start ups, όπως οι Θωμάς Δούζης (Ergon Products), Κωνσταντίνος Καζάνης (Intale i-Kiosk), Νίκος Μωραϊτάκης (Workable), Βασίλειος Στοΐδης (Seven Lawyers), Κώστας Μαυροσκότης (Food Wealth), Μυρτώ Προβίδα (DAAD), Γιάννης Παπαδάκης (Pollfish), Αγγελική Παπαγιαννοπούλου (Offerial), Γιώργος Μονογιούδης (DAAD), Δημήτρης Μέμος (Marine Traffic), Νικόλαος Νανάς (Noowit), Ανθία Βλασοπούλου (Athens Insiders), Βασίλης Νικολόπουλος (Intelen), Γιάννης Δοξαράς (Warply), Αντρέας Φατούρος (Clio Muse),
Γιάννης Παπαγεωργίου (Τruckbird), Στέλλιος Μπολάνος (Lanetek Hellas), Χρίστος Χατζηαποστολάκης (Captainwise), Αλέξανδρος Μελής (Sponsor Boat), Γιώργος Γιαννούλης (DAAD), Γιώργος Μπαλλάς (Arura Foods P.C.), Γιώργος Γάτος (Incrediblue), Ελένη Σταγκουράκη (DAAD), Θάνος Κοσμίδης (Care Across). Ωστόσο, σχολιάστηκαν δυσμενώς οι ηχηρές απουσίες εταιρειών, ενώ υπήρξε ένα μεγάλο ερώτημα για το ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής των εκπροσώπων του επιχειρείν.

- See more at: http://arouraios.gr/2014/04/efige-i-merkel/#sthash.M5dbky5S.dpuf
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates