Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

0 Ετοιμάζουν υπερ-εμβόλιο για τη γρίπη


Ετοιμάζουν υπερ-εμβόλιο για τη γρίπη
Μπορεί ο οργανισμός να θωρακιστεί απέναντι σε όλα τα στελέχη γρίπης με ένα εμβόλιο που θα χορηγείται μόνο μία φορά; Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν φτάσει πολύ κοντά στο υπερ-εμβόλιο, αφού οι πρώτες δοκιμές που έγιναν σε ανθρώπους έδειξαν πολύ θετικά αποτελέσματα, ακόμα κι όταν ο ιός εμφανίζεται μεταλλαγμένος. Μπορεί μάλιστα να είναι διαθέσιμο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια!

Αν το νέο εμβόλιο δικαιωθεί και από τη συνέχεια των πειραματικών εφαρμογών του σε ανθρώπους, τότε θα σημάνει το οριστικό τέλος των ετήσιων εμβολιασμών κατά της γρίπης, που αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και σώζουν ζωές.

Οι δοκιμές


Ερευνητές στη Βρετανία και την Ευρώπη ετοιμάζονται να «στρατολογήσουν» χιλιάδες ανθρώπους σε μεγάλης κλίμακας δοκιμές που ελπίζουν ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα την ευρεία διάθεση και χρήση του εμβολίου μέχρι το 2018. Ο καθηγητής Τζον Οξφορντ, κορυφαίος σε θέματα γρίπης στη Βρετανία αλλά και βασικός συντελεστής της σχετικής έρευνας, σχολιάζει: «Αυτό το εμβόλιο έχει τη δυναμική να σώζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο. Οσοι δουλεύουν πάνω σε αυτό είναι ξέφρενα ενθουσιασμένοι για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα σε μικρό δείγμα ανθρώπων».

Ο καθηγητής Οξφορντ δήλωσε πως πιστεύει ότι το σούπερ εμβόλιο θα προστατεύει απέναντι σε όλα τα είδη γρίπης, ακόμα κι όταν αυτά μεταλλάσσονται. Το εμβόλιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη εμφάνισης νέων θανατηφόρων στελεχών, τα οποία οδηγούν σε επιδημίες, όπως αυτή της ισπανικής γρίπης το 1918, που σκότωσε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Προς το παρόν οι ασθενείς κάνουν ετήσιο εμβόλιο για να προστατεύονται από τις περισσότερες μορφές της γρίπης. Οι εμβολιασμοί εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τη γρίπη και να ξεκινάει την άμυνά του, αλλά ο ιός μπορεί τελικά να του ξεφύγει, επειδή αλλάζει τον εξωτερικό του «μανδύα». Ο στόχος του οικουμενικού υπερ-εμβολίου είναι να ξεπερνάει αυτή τη δυνατότητα του ιού κάνοντας επίθεση στα σημεία του που δεν διαφοροποιούνται.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates