Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

0 Τα πιο αμφιλεγόμενα εξώφυλλα δίσκων

 Τα πιο αμφιλεγόμενα εξώφυλλα δίσκων

 

Στον σκληρό κόσμο της μουσικής, οι εμπνευσμένες συνθέσεις και οι ωραίοι στίχοι πολλές φορές, δεν αρκούν για να προσφέρουν στους δημιουργούς την πολυπόθητη επιτυχία. Χρειάζεται το «κάτι» παραπάνω.
Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν καταφύγει στη λύση της πρόκλησης, για να προσεκλύσουν την προσοχή του κοινού και – κυρίως – των media και να δώσουν στο δίσκο τους την ώθηση που χρειάζεται για να εκτοξευθεί στην κορυφή.
Μια από τις πιο πρόσφορες λύσεις, ιδίως κατά το παρελθόν και πριν την εμφάνιση των social media, ήταν το εξώφυλλο του δίσκου.
Η χρυσή εποχή του βινυλίου πρόσφερε στους καλλιτέχνες αρκετό… εμβαδό για να δημιουργήσουν μια εικόνα που θα έμενε ανεξίτηλη στα μάτια των οπαδών τους. Κάποιοι επιστράτευσαν το γυμνό, άλλοι το αίμα, άλλοι το μυστικισμό… και πάει λέγοντας.
Κάποια εξώφυλλα είναι φαινομενικά αθώα, όμως κρύβουν πίσω τους ιστορίες γεμάτες παρεξηγήσεις, μηνύσεις, ακόμη και μακάβριες συμπτώσεις.
Vampire Weekend – Contra
Αυτό το εξώφυλλο από το δίσκο των Vampire Weekend του 2010, δεν έχει κάτι επιλήψιμο, εκ πρώτης όψεως. Ωστόσο, η ιστορία του έχει πολύ ενδιαφέρον. Η φωτογραφία είναι μια παλιά Polaroid από το 1983, την οποία πούλησε κάποιος σε ένα μέλος του συγκροτήματος. Τελικά άρεσε σε όλους και χρησιμοποιήθηκε για το εξώφυλλο. Αυτό έβαλε σε μπελάδες τους Vampire Weekend, καθώς εμφανίστηκε η κοπέλα της φωτογραφίας και τους ζήτησε μια γενναία αποζημίωση, επειδή έβαλαν την εικόνα της, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Τελικά, η γυναίκα απέσυρε την αγωγή, αλλά όλοι στράφηκαν κατά του «έξυπνου» που είχε πουλήσει τη φωτογραφία έναντι 5.000 δολαρίων!
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates