Recommended Post Slide Out For Blogger

Ελα και εσύ στην παρέα του Ola-e-tipota!Κάνε like εδώ

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

0 Αεροπορικός φόρος για τη μόλυνση του περιβάλλοντος

 Αεροπορικός φόρος για τη μόλυνση του περιβάλλοντος


Την έναρξη διαπραγματεύσεων ζήτησε η γερμανική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις χώρες που αντιτίθενται σε έναν αεροπορικό φόρο για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, προκειμένου να αποφευχθούν «εμπορικές συγκρούσεις».
Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας «βλέπει με ανησυχία τις διεθνείς εξελίξεις όσον αφορά τον φόρο αυτόν, ο οποίος υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ να αγοράζουν το ισοδύναμο με το 15% των εκπομπών τους σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Σήμερα ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στην απειλή της παραγγελίας από τις Αερογραμμές του Χονγκ Κονγκ 35 αεροπλάνων Α380 της ευρωπαϊκής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus λόγω των πιέσεων που ασκεί η κινεζική κυβέρνηση, η οποία αντιτίθεται σφόδρα στην επιβολή του φόρου αυτού.
Χωρίς να σχολιάσει ευθέως την πληροφορία αυτή, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας ζήτησε να ξαναρχίσουν γρήγορα «διαπραγματεύσεις», αντικείμενο των οποίων θα πρέπει να είναι η επίλυση της σύγκρουσης αυτής.
Οι Βρυξέλλες εμμένουν προς το παρόν στη θέση τους. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αναστείλει τη νομοθεσία της» προειδοποίησε πρόσφατα η Επίτροπος που είναι αρμόδια για θέματα Κλίματος Κόνι Χέντεγκααρντ και κάλεσε τις χώρες που είναι αντίθετες να κάνουν αυτές «εποικοδομητικές προτάσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία στον τομέα των αερομεταφορών».
Ο διευθυντής της Airbus, ο Γερμανός Τόμας Έντερς, εξέφρασε τον περασμένο μήνα «πραγματική ανησυχία για έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο» εις βάρος του τομέα του.
Share

BloggerTT

Ενημερώσου με ενα Like

Αρχειοθήκη ιστολογίου

i

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
 

Ola-i-tipota Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates